Hrozí nám ještě něco horšího, než je jaderná válka. Totální chaos. Promlouvá o něm muž, který v USA kandiduje na prezidenta

18.12.2015 10:49

Tvůrce známého antivirového programu McAfee a uchazeč o úřad amerického prezidenta John McAfee tvrdí, že chtějí džihádisté z Islámského státu vyřadit z provozu internet a uvést tak celý svět do chaosu. Věří také, že by tím mohla být odstartována třetí světová válka, ve které jsou prý džihádisté schopni Západ porazit.

Hrozí nám ještě něco horšího, než je jaderná válka. Totální chaos. Promlouvá o něm muž, který v USA kandiduje na prezidenta
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Islámský stát dbá na pečlivé zaznamenávání poprav křesťanů

Ve třetí světové válce z pohledu McAfeeho se však nebude bojovat zbraněmi, ale on-line prostřednictvím kybernetických útoků. Světoznámý bezpečnostní expert tvrdí, že Západ má sice dostatek tanků, letadel, lodí i jaderných zbraní, ale to mu prý ve válečných konfliktech v budoucnosti nepomůže. „K čemu vám jsou tanky a rakety, když nemůžete nepřítele lokalizovat a zlikvidovat? Pokud se nám nepodaří ochránit naše sítě, tak vše, co je k nim připojené, mohou poškodit hackeři ISIS. V našem moderním světě sem patří rozvodové sítě, jaderné elektrárny i celá finanční infrastruktura. Prostě všechno,“ říká McAfee.

„Patnáct až pětadvacet procent z 1,6 miliardy muslimů jsou extremisté, takže má Islámský stát k dispozici 400 milionů vykonavatelů své vůle,“ konstatuje McAfee v reakci na existenci utajené mobilní aplikace z „dílny“ Islámského státu, která umožňuje realizovat teroristické útoky džihádistů z pohodlí jejich domova. Aplikace byla vyvinuta speciálním týmem ISIS v jejich hlavním městě Rakka. Prezidentský kandidát McAfee tvrdí, že džihádisté jsou v oblasti moderních technologií mnohem fundovanější, než jsou si lidé schopni představit. „Jsou schopni naplánovat masivní kybernetickou válku, která může být ještě ničivější než jaderná válka,“ varuje McAfee.

Celý text v angličtině máte k dispozici ZDE.

„Není možné všem lidem zabavit smartphony a stejně tak není v silách žádné zpravodajské služby zjistit, co na svém telefonu kdo dělá. Kybernetický útok se přesune z velkých serverů na menší a spustit to může kdokoli ze svého smartphonu. I kdyby nebylo zradikalizovaných mnou zmíněných 400 milionů muslimů, tak máme minimálně desítky milionů uživatelů schopných takovou mobilní aplikaci ovládat. To je velmi nebezpečná situace,“ upozorňuje McAfee a znovu opakuje, že v budoucnosti nás čekají kybernetické války, jež budou horší než války jaderné. McAfee oceňuje odhodlání hnutí Anonymous za to, že podnikají odvážné výpady proti islámským hackerům, ale vyhráno prý stejně nemáme. „Nikdy totiž nebudou schopni je zcela eliminovat,“ obává se McAfee.

Uznávaný tvůrce prvního celosvětově komerčně úspěšného antivirového programu je považován za kontroverzní osobnost a je pověstnými svými „výstřelky“. Za jeden z těch nejčerstvějších mnozí považují jeho snahu stát se prezidentem Spojených států. McAfee kvůli tomu založil novou politickou stranu Cyber party a o přízeň voličů se uchází pouze on-line. „Spouštím jako první kandidát na prezidenta v dějinách ryze elektronickou prezidentskou kampaň. Budu s voliči komunikovat prostřednictvím internetu. Nebudu objíždět americká města a potřásat si s vámi rukou či dávat polibky vašim dětem. Za to se vám i vašim dětem samozřejmě omlouvám. Budu vám však k dispozici takovým způsobem, jakým ještě nikdy žádný prezidentský kandidát nebyl, oznámil McAfee před začátkem své kampaně.

reklama

autor: pro

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…