Hrozivá slova bývalého ruského generála: Ruská armáda může pochodovat i na Kyjev, když to bude nezbytné!

08.05.2015 13:26

Server vox.com vedl rozhovor s bývalým uznávaným ruským generálporučíkem Jevgenijem Bužinským, který má mnoho zkušeností ještě z dob studené války, kdy se počítalo i s tím nejhorším – s nukleární světovou válkou. Bužinskij odešel do důchodu před šesti lety, nic mu nebránilo v tom, aby poskytl svůj názor na současné dění kolem Ukrajiny, Ruska a Severoatlantické aliance. Bývalý ruský generál prohlásil, že v případě ohrožování Donbasu a rusky mluvících občanů ukrajinskou armádou může Rusko rázně zakročit.

Hrozivá slova bývalého ruského generála: Ruská armáda může pochodovat i na Kyjev, když to bude nezbytné!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Václavském náměstí v Praze se sešli odpůrci sankcí proti Rusku a zastánci Vladimira Putina

Pokud by se prý ukrajinské síly snažily o znovuovládnutí Donbasu, který je v současné době pod kontrolou proruských separatistů, Bužinskij nevylučuje, že by Rusko mohlo vyhlásit válku Ukrajině a pochodovat i na Kyjev za jakoukoliv cenu, pokud to bude nezbytné.

Server Vox uvedl, že je třeba zmínit, že Rusko má jednu z nejsilnějších armád na světě, která má zároveň k dispozici několik tisíc jaderných hlavic.

„Před rokem jsem byl absolutně přesvědčen, že Rusko by nikdy nezasáhlo armádou. Teď nemluvím o dobrovolnících, instruktorech – myslím regulérní jednotky. Teď už si nejsem tak jist,“ řekl v rozhovoru Bužinskij s tím, že se nedá už jen přihlížet tomu, jak se Ukrajinci snaží „ukrajinizovat“ východní část Ukrajiny a Donbas. Dle něj je nepřijatelná „krutost, se kterou potlačili ukrajinští nacionalisté proruské aktivisty v Oděse“.

Bužinskij si je jist, že v případě, kdy by ukrajinská armáda opět a tvrději zasáhla Donbas s tím, aby vyhnala ruské obyvatelstvo, nezbude Putinovi jiná možnost než zasáhnout vojensky, prý již Putin k případnému útoku na ruské obyvatele dokonce dvakrát veřejně prohlásil: „To nedopustím.“

Podle Bužinského nejde americké vládě o politické mírové řešení, prý bude tlačit Ukrajinu do konfliktu, mají tomu nasvědčovat dodávané smrtící zbraně. Rusko prý dokázalo překousnout členství pobaltských států v NATO, dokonce i vojenská cvičení na jejich teritoriích v blízkosti ruských hranic, ale Ukrajina znamená pro Rusko „červenou čáru“, na kterou se musí reagovat v případě překročení. Spojené státy americké se prý domnívají, že se „Putin neodváží zasáhnout“.

V případě, že by došlo na masivní útok na Rusko ze strany Spojených států amerických, je dle Bužinského v doktríně napsáno, že se Rusko může bránit všemi prostředky, ať už jadernými strategickými zbraněmi, tak i těmi nestrategickými. Taková obrana slouží ke snížení napětí a odvrácení nepřítelova útoku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: ste

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…