Hrušínský: Zemane, omluv se České republice!

15.04.2019 14:11

Principál Divadla na Jezerce Jan Hrušínský se ve své glose na serveru Neovlivní.cz vyjádřil k prezidentovi Miloši Zemanovi. „Rakousku se prezident Zeman omluvil, protože Rakušané si jeho lži nenechali líbit. Kdy se Miloš Zeman omluví České republice?“ otázal se na svém facebookovém profilu.

Hrušínský: Zemane, omluv se České republice!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Principál Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský

Hrušínský se vyjádřil k tomu, co si pomyslel, když český prezident odjížděl do Rakouska. Podle svých slov se bál toho, co zase prezident vyvede. A podle svých slov se nemýlil. „Za jeho cestou pachuť lží a povýšenectví. Mám-li užít jeho oblíbené terminologie, choval se jako typický lepšočlověk známkující bezdůvodně rakouské politiky,“ podotkl Hrušínský, jenž upozornil na to, jak Zeman lhal o délce svého působení v politice a jak bývalému vídeňskému starostovi vytkl, že nedal ani šilink české Komenského škole ve Vídni.  

Anketa

Vadilo by vám, kdyby Zeman v přítomnosti Čaputové kouřil?

21%
79%
hlasovalo: 6840 lidí

Původní text ZDE.

„Proti této lži se na místě ohradil ředitel školy a vzápětí i rakouské deníky. Vyšlo najevo, že tato česká škola od Vídně dostala v přepočtu desítky milionů, zatímco Česká republika škole trvale nepomáhá. Sprostota a hulvátství, které jsme nuceni už šest let snášet. Ostuda za ostudou už šestý rok,“ sdělil Hrušínský dále a pozastavil se i nad tím, jací neschopní amatéři (podle jeho slov) připravují prezidentovi podklady pro cesty do zahraničí. 

„Vlastně můžeme být rádi, že celých šest let jezdí převážně jenom do Ruska a do Číny. Do zemí jeho srdce, kde pravda a lež, a dokonce ani život a smrt, nic neznamenají,“ dodal Hrušínský. „Ale abych byl objektivní, v Rakousku se Miloš Zeman k všeobecnému údivu omluvil. Jeho lhaní ve Vídni bylo tak nehorázné a tak do nebe volající, že usvědčen ze lži bezprostředně po jejím vyřčení, tedy přistižen při činu, navíc v situaci, kdy hlavní rakouské deníky na tuto nepravdu okamžitě poukázaly (jako první informaci přinesl Der Standard) byl Zeman snad poprvé v životě přinucen se omluvit,“ uzavřel Hrušínský s otázkou, kdy se omluví za lži, které Zeman jak na běžícím pásu pronáší v Česku.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…