Hrůza bez konce: Syřan se odpálil v Německu, tekla krev. A jsou zde další informace, Merkelová je prý před kolapsem

25.07.2016 6:45

V Německu houstne atmosféra. Za poslední tři dny byla země svědkem tří útoků. Při tom posledním, v neděli večer v bavorském Ansblachu, byly zraněny desítky lidí. Explozi způsobil odmítnutý žadatel ze Sýrie. Sám při útoku zahynul.

Hrůza bez konce: Syřan se odpálil v Německu, tekla krev. A jsou zde další informace, Merkelová je prý před kolapsem
Foto: wikipedia
Popisek: Německá vlajka.

Anketa

Který představitel by měl opustit svou funkci?

hlasovalo: 12728 lidí

Jak uvedl bavorský ministr vnitra Joachim Herrmann (CSU), sedmadvacetiletý muž přišel do Německa ze Sýrie před dvěma lety. Jeho žádost o azyl mu však byla před rokem zamítnuta. V současné době je také prošetřováno, zda muž nechtěl jen spáchat sebevraždu. V minulosti totiž byl hospitalizován na psychiatrii. Muž se nejprve snažil dostat na ansbašský hudební festival. To se mu však nepovedlo. Nedaleko vchodu v historickém centru pak odpálil výbušninu, již měl v batohu. Dvanáct lidí zranil, z toho tři občany velmi vážně.

Další čerstvé informace ZDE

V Ansbachu ve chvíli útoku probíhal hudební festival, k výbuchu došlo nedaleko vstupu do areálu, kde se festival konal. Hudební akce byla okamžitě zrušena. Bavorský ministr vnitra oznámil, že exploze byla vyvolána úmyslně, nejde tedy o žádné neštěstí. V okamžiku výbuchu si konec hudebního festivalu užívalo na 2500 lidí.

Celý text v němčině naleznete zde

„Postupovalo se v souladu s politikou Spolkové republiky Německo, která vychází z toho, že v Sýrii probíhá občanská válka. K vracení neúspěšných žadatelů o azyl dochází jen tehdy, když se uprchlík dopustí závažného trestného činu: vraždy, zabití či znásilnění. Ve všech ostatních případech se má za to, že je deportace nežádoucí,“ oznámil novinářům bavorský ministr vnitra, proč nebyl mladík deportován.

Jen pár hodin před tímto útokem došlo k jinému činu na jihu Německa. Syrský žadatel o azyl zde zabil mačetou ženu, další dvě osoby zranil. Útočník byl zadržen policií. K události došlo na autobusovém nádraží v Reutlingenu. 

Jak uvedl deník Právo, žena, která byla mačetou doslova rozsekána, byla těhotná Polka. S jednadvacetiletým Syřanem pracovala v místním bistru. „Byl jako smyslů zbavený. S mačetou běžel dokonce za hlídkovým autem,“ popisoval útok svědek. Podle všeho byl muž do ženy zamilován.

Útočícího muže zneškodnil syn majitele bistra, který se rozjel svým autem BMW a muže srazil na zem. Strážníci jej poté spoutali. Na Twitteru se následně ukázala fotografie muže ležícího se zkrvavenou tváří. 

Nejtragičtější útok se stal ale v pátek v Mnichově v nákupním centru, kdy osmnáctiletý mladík íránského původu zastřelil devět mladých lidí a pak sám sebe. Německá policie včera večer oznámila, že zatkla přítele útočníka. Ten podle všeho věděl o plánovaném činu, a neoznámil ho. 

Server Britské listy přinesl přeložený komentář ze serveru The Telegraph, kde se ještě před dvěma večerními činy psalo o tom, že německá kancléřka Angela Merkelová bojuje o přežití. A to právě kvůli politice otevřených dveří. „Německá politika je tikající skříňka před výbuchem. Berlín dal najevo úlevu nad tím, že zabiják z Mnichova nebyl napojen na islamistické teroristy. Ale ať už byly jeho motivy jakékoliv, kvůli imigrační a uprchlické politice se sbírá k politické bouři,“ napsala v listu Telegraph Nina Schick. Podle ní, pokud se Merkelová nevyrovná s německým lidem a nezačne o imigraci hovořit poctivě, je nepravděpodobné, že by přežila.

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…