Hudeček odmítl primátorský řetěz. Nadutost a arogance, míní Svoboda

21.06.2013 17:47

Tomáš Hudeček (TOP 09) byl zvolen pražským primátorem, hned několik okamžiků po jmenování ale rozzlobil svého předchůdce Bohuslava Svobodu (ODS). Odmítl totiž nosit tradiční primátorský řetěz, což Svoboda označil za „zpupnost, nadutost, aroganci a neúctu k tradicím a historii“.

Hudeček odmítl primátorský řetěz. Nadutost a arogance, míní Svoboda
Foto: praha.eu
Popisek: Tomáš Hudeček

"Primátorský řetěz mi připomíná řetěz z trilogie Pán prstenů. Jen tíží. Myslím, že mu bude dobře v Muzeu hlavního města Prahy,“ uvedl Tomáš Hudeček a odmítl primátorský řetěz přijmout.

Podle bývalého primátora Bohuslava Svobody to je akorát projev arogance. "Zřejmě tak chtěl zabránit řečem o tom, že mu v posledních týdnech šlo jen o něj. Nevím, který mediální poradce mu to poradil, ale já být na Hudečkově místě, tak bych ho okamžitě vyhodil. Písmeno ‚T‘ v názvu TOP 09 má značit ‚tradici‘. Tomáš Hudeček včera ukázal, že žádný respekt k tradicím a historii našeho hlavního města nemá," napsal na svůj profil na Facebooku.

"Neumím si představit, že by primátor Prahy třeba prezidenty zemí nevítal s řetězem nebo bez něj uděloval stříbrné medaile Hlavního města Prahy a čestná občanství. Je velmi dětinské tento symbol důstojnosti a vážnosti úřadu primátora odmítat a vztahovat jeho nošení na sebe s tím, že je těžký a nepohodlný. Pan primátor tento symbol vůbec nepochopil," dodává Svoboda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…