Hudeček prý už peče pražskou koalici s Babišem. Není jako Kalousek, ocenil ministr

29.09.2014 16:43

O možnosti, že by po komunálních volbách vytvořily na pražském magistrátu koalici TOP 09 a ANO, spekuluje server Echo24.cz. Tuto možnost naznačuje na základě toho, že se mu podařilo zjistit, že pražský primátor Tomáš Hudeček (TOP 09) před asi třemi měsíci jednal s lídrem hnutí ANO a ministrem financí Andrejem Babišem.

Hudeček prý už peče pražskou koalici s Babišem. Není jako Kalousek, ocenil ministr
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

„Schůzka, o které se veřejně neví, proběhla už před čtvrt rokem," napsal server s tím, že mu to Hudeček sám potvrdil. TOP 09 a ANO budou přitom po volbách nejspíš klíčovými silami na pražském magistrátu a mohly by Praze společně i vládnout. Podle primátora na zmíněné schůzce sice nepřišla na povolební uspořádání řeč, ale je jisté, že Babiš tehdy sledoval dění v hlavním městě důkladně.

Babiš se k setkání nevyjádřil, server ale upozornil na to, že o Hudečkovi se pochvalně zmínil už v době, kdy veřejnosti představoval svou pražskou kandidátku. Na otázku, s kým si umí představit povolební spolupráci v Praze, totiž odpověděl: „TOP 09 má dvě party. Jednu, tu slušnější, v čele s panem primátorem Hudečkem, a tu druhou, která zastupuje pana Kalouska. Je to o lidech.“ Podle serveru tak naznačil, že s Hudečkem a spol. si umí koalici představit.

Ani lídryně pražské kandidátky ANO Adriana Krnáčová se vůči pražskému primátorovi nijak zvlášť nevymezuje: „Pana Hudečka jsem potkala na diskuzi. Po volbách bude dost času na úvahy,“ řekla serveru na jeho dotaz o možnostech povolební spolupráce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…