Hudeček se v Praze neztratí ani po volbách. Má prý šéfovat kontrolnímu výboru

25.11.2014 20:16

Dosluhující primátor Tomáš Hudeček (nezávislý, dříve TOP 09) by se mohl stát předsedou magistrátního kontrolního výboru. Jako kandidáta jej vybral zastupitelský klub TOP 09, kterého je členem. ČTK to dnes řekl Hudeček a předseda klubu TOP 09 Václav Novotný.

Hudeček se v Praze neztratí ani po volbách. Má prý šéfovat kontrolnímu výboru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

"Považuji to za správné z toho důvodu, že jsem byl nejblíže tomu, co rada schvalovala, a zároveň tomu, co bude nová rada schvalovat," řekl Hudeček.     Hudeček se stal primátorem v červnu 2013 poté, co se během povodní rozpadla tehdejší koalice TOP 09 a ODS. V budoucnu by se chtěl věnovat zejména přednáškové činnosti, mimo jiné pokračovat v přednáškách na Univerzitě Karlově. "Rozdíl mezit současným stavem bude, že mi univerzita bude za přednášky platit," řekl.

¨O post předsedy kontrolního výboru již projevila zájem rovněž ODS a Česká pirátská strana

Po říjnových volbách Hudeček ukončil své členství v TOP 09 a nyní je nezávislým zastupitelem. Ve volbách druhá TOP 09 skončila v opozici, když na koalici se dohodly hnutí ANO, ČSSD a Trojkoalice (Strana zelených, KDU-ČSL a STAN). Nové vedení města budou zastupitelé volit ve středu. Primátorkou se má stát Adriana Krnáčová (ANO).

O post předsedy kontrolního výboru již projevila zájem rovněž ODS a Česká pirátská strana. Na jednání předsedů zastupitelských klubů se minulý týden strany dohodly, že předsedu si vyberou opoziční strany, tedy TOP 09, ODS, KSČM a Piráti.

Komunální volby v Praze vyhrálo ANO se ziskem 17 zastupitelů, těsně za ním s 16 křesly skončila TOP 09. Po osmi mandátech mají Trojkoalice, ODS a ČSSD. Piráti získali stejně jako KSČM čtyři křesla. Koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice má mít v pětašedesátičlenném zastupitelstvu nejtěsnější většinu 33 hlasů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…