Hudeček se v přímém přenosu hádal s kolegou. Přednesl závažné nařčení a pak se vymlouval, že neslyšel

14.10.2014 19:38

Pražský primátor Tomáš Hudeček (TOP 09) v úterním Interview ČT24 popisoval povolební situaci v Praze, prozradil, kdo s kým jednal a diváky nechal nahlédnout i do situace v pražské TOP 09. Hudeček prý stále cítí šanci na obhajobu primátorského postu. Následně přišla řeč na souboj uvnitř TOP 09. V přímém přenosu pak proběhl ostrý souboj mezi Hudečkem a jeho kolegou Jiřím Vávrou.

Hudeček se v přímém přenosu hádal s kolegou. Přednesl závažné nařčení a pak se vymlouval, že neslyšel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

„Já jsem přesvědčen, že voliči rozdali karty tak, že bude velmi složité utvořit koalici a bude to ještě dlouhé vyjednávání,“ zahájil své vystoupení sebevědomě Hudeček. Cítí šanci na to, že by mohl pokračovat v primátorské funkci a udělá pro to maximum. Otázkou prý je především to, jak dlouho zůstane zastupitelský klub ANO v Praze jednotný.

TOP 09 už prý jednala o případné koalici s ODS, Trojkoalicí a Piráty. "S Piráty jsem jednal o tom, zda chtějí zůstat v opozici, nebo chtějí převzít spoluzodpovědnost a dohlédnout na IT v Praze. Piráti ale trvali na tom, že nechtějí zradit voliče a hodlají zůstat v opozici,“ prozradil dosavadní primátor. Přemlouval prý i Starosty a nezávislé z Trojkoalice, zda by nechtěli s TOP 09 spolupracovat tak, jak se to děje i na celostátní úrovni. Pak by vznikl klub, který by byl v celém zastupitelstvu nejsilnější.

A proč TOP 09 prohrála? Hudeček připomněl, že mimo politického boje čelili i tlaku agentur, které chtěly zachránit své zisky z reklamy. Neopomněl ani skutečnost, že hnutí ANO dávalo na billboardy Andreje Babiše, který v Praze vůbec nekandidoval.

Mělo by to řešit vedení...

V pražské TOP 09 ale rozhodně nepanuje jednota. Předseda pražské organizace TOP 09 a Hudečkův dosavadní náměstek Jiří Vávra se podle informací bulváru měl účastnit oslavy narozenin kontroverzního podnikatele Tomáše Hrdličky, který měl velký vliv na pražskou politiku, zejména na ODS. Hudečkovi taková schůzka přijde zvláštní a vyzval vedení strany, aby se tím zabývalo a Vávrovo chování posoudilo.

Ve studiu se ale následně vyjádřil i sám Vávra. „Mě překvapil krok mého kolegy, který této situace využil. Ale já jsem na oslavě pana Hrdličky nebyl a nebudu. Já jsem jen doprovázel svou partnerku na oslavu narozenin jejího známého,“ vysvětloval Vávra v telefonickém vstupu. Následně moderátorka přečetla vyjádření Hrdličky, který připomněl, že v letošním roce ještě žádné narozeniny neslavil. Když byl Hudeček dotázán na reakci, tak nejprve tvrdil, že Vávrova slova neslyšel, pak přiznal, že si informaci jen přečetl v novinách a nijak si ji neověřoval, ale vehementně a opakovaně trval na tom, že Vávrovo chování musí projednat vedení strany.

Samotnému Hudečkovi uvnitř TOP 09 uškodila informace, že se Hudeček sám měl v hnutí ANO vyptávat, zda by za něj nemohl kandidovat na post primátora. Vávra kvůli tomu vyzval Hudečka k rezignaci, ale ten to odmítl a zdůraznil, že naopak Andrej Babiš, když nevěděl, koho kandidovat, osobně prosil o spolupráci jeho. „TOP 09 nebyla tak, která hledalas primátora,“ zdůraznil.

Pak ještě upozornil, že pokud někdo s podnikatelem Hrdličkou spolupracoval, byla to šéfka pražské organizace ANO Radmila Kleslová, která s ním měla srdečné vztahy na radnici Prahy 10. A to je prý také jeden z důvodů, proč TOP 09 nehodlá na pražské úrovni s hnutím ANO spolupracovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…