Hudeček se v rádiu podivil nad prací policie a připomněl Bémovu éru

06.11.2013 17:41

Primátor hlavního města Prahy Tomáš Hudeček (TOP 09) ve středečních Dvaceti minutách Radiožurnálu Českého rozhlasu zopakoval, že se pražští radní nevzdají svých funkcí ani v případě, že budou obviněni v kauze Opencard. Podivuje se nad tím, že jsou radní stíhaní za to, že jen „uklízí binec“. Své řekl také k výši odměn na magistrátu hl. města Prahy za dob Pavla Béma (ODS).

Hudeček se v rádiu podivil nad prací policie a připomněl Bémovu éru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

Hudeček trvá na tom, že současní radní jsou obviňováni za to, že se fakticky jen snaží napravit chyby předchozí vlády. „Na magistrát přišel dopis z policejního orgánu, který předjímá, jak se bude situace vyvíjet. Celá ta situace se mě osobně dotýká a nepovažuju ji za šťastnou. Pokud vymetáte binec z předchozích smluv a pokud dokáže expozitura dotáhnout toto vymetání bince až k obviněním, tak to nepovažuji za šťastné,“ zdůraznil Hudeček. Dodejme, že zatím z ničeho obviněn nebyl. V obecné rovině prý policii dál věří, jednání policie v tomto konkrétním případě ale považuje za podivné.

Co ho k tomu vede? Skutečnost, že policisté odmítli vyslechnout jednoho svědka s tím, že na jeho výpověď dojde v hlavním soudním líčení. Ale jak mohou vyšetřovatelé vědět, že na hlavní líčení skutečně dojde? Hudeček zdůrazňuje, že toto rozhodnutí není v rukou vyšetřovatelů.

Dnešní platy úředníků jsou prý standardní

Následně došlo na otázku, kdo určuje výši platů úředníků magistrátu. Podle Hudečka je to ředitel magistrátu. Politici sedící v radě by na to měli mít minimální vliv. Současná rada se do toho snaží nezasahovat, ale kontroluje obecnou výši odměn, prozradil primátor s tím, že by radní do věci vstoupili, pokud by se jim platy zdály nepřiměřené. Dnešní úředníci prý pobírají odpovídající tabulkové platy s přiměřenými odměnami, pokud odvádí nadstanardní pracovní výkony.

Těmito slovy reagoval na informace z médií, že šéf odboru investic Jiří Toman pobíral za exprimátora Pavla Béma (ODS) plat na úrovni členů vlád. S odměnami si přišel i na 128 tisíc měsíčně. Hudeček má za to, že nad bývalým šéfem odboru držel ochranou ruku právě exprimátor Bém.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…