Hudeček z TOP 09 zvolen primátorem Prahy

20.06.2013 11:12

Pražským primátorem se podle předpokladu stal Tomáš Hudeček (TOP 09), který byl dosud pověřený řízením města. V tajné volbě mu dalo hlas 36 zastupitelů.

Hudeček z TOP 09 zvolen primátorem Prahy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

Pražským primátorem se podle očekávání stal čtyřiatřicetiletý Tomáš Hudeček (TOP 09), který byl dosud pověřený řízením města. V tajné volbě mu dalo hlas 36 zastupitelů, pravděpodobně z TOP 09 a ČSSD. Ve funkci vystřídal nedávno odvolaného Bohuslava Svobodu (ODS). Hudeček povede jednobarevnou radu, která má vyjednanou podporu od ČSSD. Pokusy uzavřít novou koaliční smlouvu s ODS už dřív ztroskotaly.

Šestadvacetičlenný klub zastupitelů TOP 09 se na Hudečkově kandidatuře původně neshodl jednomyslně. Při dnešním jednání se však nečekalo žádné překvapení. Koalice TOP 09 a ODS se rozpadla před několika týdny. ODS tak po více než dvaceti letech vlády nad Prahou usedla v opozičních lavicích.


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…