Hůl na příštího premiéra. Dárek hejtmanů Zemanovi pobavil, Jermanová je ale zděšena

13.08.2017 20:22

Při čtvrtečním setkání hejtmanů s prezidentem Milošem Zemanem dostala hlava státu netradiční dárek – hůl. Předsedkyně Asociace krajů Jana Vildumetzová ji pak Zemanovi předala s dovětkem, že jde o hůl na nového premiéra. Ne všichni pak takovýto dárek vnímali jako vhodný, píše server iRozhlas.cz.

Hůl na příštího premiéra. Dárek hejtmanů Zemanovi pobavil, Jermanová je ale zděšena
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Vycházková hůl odkazuje na gesto prezidenta Zemana, který letos v květnu během vládní krize vybízel na Pražském hradě svou hůlkou premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) k cestě k mikrofonu. Ne všem hejtmanům se tak dárek líbil.

Jak uvedl server iRozhlas.cz, za vtipný nepovažoval dárek liberecký hejtman Martin Půta (STAN) stejně jako středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO). „Považuji to za velmi nešťastné,“ sdělila. 

Dovětek hejtmanky Karlovarského kraje Vildumetzové o tom, že je hůl na nového premiéra, nesouhlasil ani hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán. „Toto vyjádření devalvuje jinak pochopitelný dar,“ sdělil a distancoval se od prohlášení, že jde o hůl na nového premiéra. 

Původní text ZDE.

„Ten komentář k tomu raději nechám bez povšimnutí, protože Asociace krajů musí být do budoucna jednotná a hádat se o detailech, zda je to na nového premiéra, je podřadné,“ podotkl pak hejtman Pardubického kraje Martin Netolický (ANO). 

Za nadsázku pak dar považují hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk (ANO) i Ivo Vondrák z Moravskoslezského kraje (ANO). 

Vildumetzová svůj dar brání, prý jde o precizní vyřezávanou hůl. Zároveň uvedla, že všichni hejtmani, kteří dorazili na jednání před setkáním s hlavou státu, se na daru i s cedulkou ohledně hole na nového premiéra, shodli.

„Kritika mne mrzí, nebyl to v žádném případě špatný úmysl. Kraje chtěly panu prezidentovi poděkovat za podporu a jen s trochou nadsázky upozornit na to, že vláda v čele s premiérem nám příliš nenaslouchá,“ řekla Vildumetzová.

 

reklama

autor: vef

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…