Hulinský obvinil Topolánka i Nečase ze selhání

27.05.2012 12:10

Petr Hulinský ve svém prohlášení uvedl, že kritika evropského dvora, o níž před několika dny referovala média, je důkazem o selhání Nečasovy a Topolánkovy vlády v čerpání evropských fondů.

Hulinský obvinil Topolánka i Nečase ze selhání
Foto: Martin Kovář
Popisek: ČSSD slavila 1. máj ihned po KSČM

"Jejich závažnost je umocněna faktem, že se tak děje v době, kdy se nashromáždily dlouho neřešené problémy v čerpání evropských fondů, mající své kořeny již v éře minulé pravicové vlády, na které ovšem ČSSD dlouhodobě upozorňovala. Pokud by staronová pravicová vládní elita nebyla k této kritice politicky předpojatá, pokud by jí opravdu šlo o věc samotnou, o efektivní čerpání evropských fondů ve prospěch občanů České republiky, nestáli bychom dnes před hrozbou neproplacení několika miliard korun a tím i před rizikem skokového nárůstu schodku státního rozpočtu," útočí Hulinský.

Podle něj je zřejmé a nezpochybnitelné, že za tento problém nemůže v žádném případě vláda vinit ČSSD. "Nejsou to totiž aktuální problémy ROP Střední Čechy či Severozápad, ale právě jak systémové chyby v čerpání evropských fondů v řádu miliard korun v programech řízených ministerstvy v čele s politiky ODS a TOP 09, tak i selhání systému auditu, za což nese odpovědnost vláda jako celek. Svalovat toto selhání nyní na hejtmany je alibistické a především nemá oporu v realitě, což dokazuje právě i zpráva Evropského účetního dvora," dodává Hulinský.

Z chyb v čerpání se vzájemně obviňuje právě ČSSD s resortem ministra Kalouska. Jeho prohlášení o špatném čerpání ze strany krajů vyvolalo značnou kritiku jednotlivých hejtmanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

19:45 „Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

Láska je jako mír, musíme za ni bojovat, prohlásil slovenský premiér Robert Fico (Směr) na bratislav…