Hůlka je nadějný politik, chválí zpěváka zemanovec. A řekl proč

28.09.2013 18:45

Bývalý výkonný ředitel Sdružení provozovatelů centrálních loterijních systémů Petr Vrzáň, který je trojkou na kandidátce SPOZ v Královéhradeckém kraji, je přesvědčen, že české politice může výrazně pomoci zpěvák Daniel Hůlka. Řekl to v rozhovoru pro Lidovky.cz.

Hůlka je nadějný politik, chválí zpěváka zemanovec. A řekl proč
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zpěvák Daniel Hůlka

„Já jsem o tom stoprocentně přesvědčen, a to nejen proto, že jsem také muzikant, ale návrh na Daniela Hůlku se zrodil v naší krajské organizaci. Hledali jsme nějakou všeobecně známou osobnost, která může zaujmout naše voliče,“ prozradil Vrzáň. Hůlka je lídrem zemanovců právě v Královéhradeckém kraji.

Politický plevel a intelektuální vyprahlost aktivistů

Připouští sice, že s politikou žádné zkušenosti nemá, ale i přesto se prý může dobře uplatnit. „Nicméně si myslím, že je to významný představitel naší kultury, který může v Poslanecké sněmovně kultivovat naši politickou scénu. A pokud by se jednalo o odborné věci kulturního charakteru, tak do nich může věcně, velmi dobře a erudovaně vstoupit,“ podotýká.

Vrzáň působil v čele Sdružení provozovatelů centrálních loterijních systémů od roku 2011. Před pár dny ale rezignoval. „Já jsem se uvolnil proto, abych měl čas na kampaň, protože ta si žádá určité kapacity a jsem jejich spoluorganizátorem. A zároveň jsem nechtěl, aby nejrůznější občanští aktivisté a nejrůznější politici z řad politického plevele, jak to říká náš pan prezident, útočili zcela nesmyslně skrze toto zástupné téma, které je velmi zpolitizované a nefér prezentované vůči sektoru, který je jedním z největších donorů finančních prostředků do veřejných rozpočtů. Tito aktivisté se jenom proto, že nemají vlastní témata a je u nich patrná intelektuální vyprahlost, chytají všeho,“ upozorňuje Vrzáň.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …