Hůlka musel na poštu, Zeman s ním vyběhl. Vrácený metál má dohru

14.11.2020 16:13

Daniel Hůlka se rozhodl lidem popsat, jak Miloši Zemanovi vracel státní vyznamenání, které od něj jako od prezidenta dostal. Všechno prý zkomplikovala Kancelář prezidenta republiky, kde si nikdo nechtěl vrácené vyznamenání převzít. Podívejte se sami, co se dělo dál.

Hůlka musel na poštu, Zeman s ním vyběhl. Vrácený metál má dohru
Foto: Repro Facebook
Popisek: Zpěvák Daniel Hůlka v roce 2018

Zpěvák Daniel Hůlka měl původně v plánu vyznamenání na Hradě vrátit osobně, ale dozvěděl se, že nikdo z podřízených prezidenta Miloše Zemana nechce státní vyznamenání převzít. Rozhodl se tedy poslat ho poštou a to za asistence dvou svědků.

Anketa

Je v České republice zbytečně moc restaurací?

80%
20%
hlasovalo: 13086 lidí

„Prostřednictvím Kanceláře prezident republiky mi bylo sděleno, že nemají zájem přijmout ode mě vyznamenání osobně. Kancléř Vratislav Mynář mě telefonicky informoval, že vyznamenání ode mě nikdo nepřevezme a požádal mě, abych ho zaslal poštou. Ve středu 11. 11. 2020 jsem tak tedy učinil. Vyznamenání jsem odeslal z pošty v domovských Jevanech za přítomnosti dvou svědků, pana Pavla Šebka a pana JUDr. Miroslava Štorkána. Vyznamenání bylo pojištěno a odesláno jako cenné psaní, Česká pošta mě již informovala o tom, že zásilka byla doručena. Teď čekám na doručení potvrzení o vrácení státního vyznamenání,“ napsal Hůlka na sociální síti facebook.

Hůlka se rozhodl vrátit prezidentu Zemanovi vyznamenání z roku 2016 poté, co prezident zlehčoval situaci umělců, na které dopadla koronavirová krize velmi tvrdě. Prezident k tomu poznamenal, že řada umělců vytvořila svá nejlepší díla, když byli o hladu. Hůlkovi se toto vyjádření ani trochu nelíbilo a zdůraznil, že prezident by měl v těžké situaci spoluobčany podpořit a netropit si z nich žerty.

„Mnoho z vás mi psalo, že vyznamenání z různých důvodů vracet nemám. K tomuto činu jsem se rozhodl proto, abych zdůraznil obsah svého otevřeného dopisu prezidentovi. Vrácení státního vyznamenání je mojí výzvou společnosti, aby nebyla lhostejná k tomu, jak čelní představitelé naší země jednají v době tzv. koronavirové krize a ničí lidské životy,“ poznamenal také zpěvák.

V již zmíněném otevřeném dopise se Zemana ptal, kde vzal právo se vyjadřovat o občanech státu, jehož je z vůle těch stejných lidí prezidentem.

Proč to děláš? Co Tě k tomu vede? Co si to k nám, normálním lidem, vlastně dovoluješ?“ Zpěvák prezidenta upomíná, že není nic víc než ostatní. A ptal se dál: „Proč jsi se obrátil proti svému národu, proti obyčejným normálním pracujícím lidem? Proč se k nám chováš sprostě, agresivně, nenávistně, egoisticky, egocentricky, narcisticky a naprosto bohorovně?“

Hůlka poděkoval za „poslední lekci“, kterou mu prý Miloš Zeman uštědřil na rozloučenou a tím ukázal svou pravou tvář. A prohlásil: „Ve státní svátek 28. října 2020 Ti přijdu na Pražský hrad vrátit vyznamenání, které jsi mi udělil. Nemohu si ponechat toto ocenění, které jsem obdržel z rukou člověka, jakým ses ukázal být. Musel bych se za sebe stydět.“ Pro Zemana má stejný vzkaz, jako on pro něj, tedy aby si prezident dal mokrý hadr na hlavu a zalezl do soukromí. „Bude to lepší pro Tebe a pro nás všechny,“ vzkazuje. Ale i přesto, dle svých slov, hlavě státu nepřeje nic zlého, ale přeje pevné zdraví.

Na sociálních sítích mu prý lidé také psali, aby spolu se státním vyznamenáním vrátil i peníze, které údajně dostal. Jal se proto ještě vysvětlit, že se státním vyznamenáním není spojená žádná finanční odměna.

„EDIT: Vzhledem k tomu, že mi mnoho lidí píše, zda jsem spolu s vyznamenáním vrátil peníze, chtěl bych tímto všem odpovědět, že ke státnímu vyznamenání není vyplácena žádná finanční odměna,“ uvedl Hůlka.

Daniel Hůlka vrací státní vyznamenání

Daniel Hůlka vrací státní vyznamenání

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…