Huml se zastal Urbana před rozzuřeným čtenářem

25.07.2014 22:10

Z PROFILŮ Jednoho čtenáře ParlamentníchListů.cz rozčílil poslední sněmovní počin poslance Milana Urbana (ČSSD). Vypovídá to prý o tom, že je dotyčný agentem opozičních TOP 09 nebo ODS. Jeho stranického kolegy Stanislava Humla se otázal, co je vlastně Urban zač.

Huml se zastal Urbana před rozzuřeným čtenářem
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Poslanec Stanislav Huml

Milan Urban ve středu podal návrh na snížení spotřební daně z nafty a benzínu. I přes vůli vládní koalice. Čtenář ParlamentníchListů.cz s přezdívkou kiravok považuje jeho čin za podraz vůči vlastní straně. „Poslanec Urban je socdemák nebo agent TOPáků či ODSáků? Za ten podraz mu jistě dobře zaplatili, stejně jako za solární elektrárny…“ poukazuje na možné poslancovo napojení na opozici. „Jaký ten pán vlastně je?“ zajímal ho názor dalšího sociálnědemokratického poslance Stanislava Humla.

Plné znění otázky a odpovědi naleznete ZDE

Huml považoval za důležité nejprve čtenáři osvětlit historii dotyčného návrhu a svůj postoj k němu. „Návrh Milana Urbana jsem ve stejném znění hlasoval již potřetí. Minimálně jednou jsem byl také mezi předkladateli. Pravda 2x to bylo v době, kdy jsme byli v opozici. Přesto si myslím, že má svou logiku,“ napsal.

„Když byl podán návrh potřetí, zdržel jsem se při hlasování (poprvé ve středu i podruhé dnes) zcela vědomě. Jen jsem ukázněně plnil koaliční dohodu, vydírán tím, že jinak by nedošlo k zvýšení platů policistů, hasičů a učitelů,“ obhajoval své poslední hlasování o návrhu.

Mgr. Stanislav Huml

  • SOCDEM
  • Zemřel 28. prosince 2021
  • zastupitel obce

Nakonec se vyjádřil i k osobě Milana Urbana. Z kolaborace s ODS a TOP09 ho poslanec nepodezřívá. „Podle jeho vlastního vyjádření před podáním svého návrhu věc konzultoval s vedením strany. Nikdo to zatím nepopřel,“ poukázal na zajímavý fakt.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…