Huml se zastal dopravních policistů: Pracují pod tlakem

08.05.2014 17:57

Čtenářka serveru ParlamentníListy.cz Taťána Z. se s dotazem obrátila na poslance za ČSSD Stanislava Humla, jenž působil také v pozici ředitele středočeské dopravní policie a po odchodu od strážců zákona jako dopravní expert TV Nova. Čtenářka by v souvislosti s úmrtím policistky, kterou srazil zdrogovaný mladík, ráda slyšela, zda by dopravní policie neměla přitvrdit. A poslanec odpověděl.

Huml se zastal dopravních policistů: Pracují pod tlakem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Stanislav Huml

Zdrogovaný mladík při řízení vozidla zabil policistku - matku dětí. Mezi jinými se její rodině rozhodl pomoct i ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). Ale co když se bude podobná situace brzy opakovat? Není na čase, aby dopravní policie ve své práci přitvrdila? Poslanec Stanislav Huml (ČSSD) nabádá v této věci ke zdrženlivosti.

Celou odpověď si můžete přečíst ZDE

„Policie musí reagovat na řidiče, který na výzvu nezastaví. Proč ujíždí, není jasné. Důvody mohou být i velmi závažné. V autě můžete sedět jako unesená dívka a zásah policie je vaše poslední naděje. Strategie policie je pak v každé situaci jiná. Málo používají zastavovací pásy, to bych vytkl, ale v drtivé většině případů se musí rozhodovat rychle a s ohledem na měnící se směr jízdy pachatele,“ upozorňuje bývalý policista.

Dále připomíná, že strážci zákona mohou v těchto situacích použít i služební zbraň, nesmíme ale zapomínat ani na to, že se policisté v akci rozhodují pod tlakem a nejde o rozhodnutí snadná. Po „bitvě“ se jejich práce hodnotí snáz než v samotné akci. Jednoduchý návod na každou situaci zkrátka neexistuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…