Huml znovu šokuje: Za sestřelením letadla je Ukrajina. Znám důkazy

02.09.2014 18:31

Poslanec za ČSSD Stanislav Huml poslední dobou vyvolává svými názory velké pozdvižení. Nejdříve kritizoval Petru Kvitovou za přesun bydliště do Monaka, teď tvrdí, že v ukrajinské krizi není Rusko agresorem a že za pádem malajsijského letadla stojí Ukrajina. Mluvil o tom i v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu. Prozradil, že mu o důkazech svědčících proti Ukrajině řekl známý, který má kontakty na vyšetřovatele leteckého neštěstí.

Huml znovu šokuje: Za sestřelením letadla je Ukrajina. Znám důkazy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Stanislav Huml

Huml prý nad poslední zprávou o sestřelení malajsijského letadla přemýšlel 24 hodin. „Dostal jsem konkrétní dotaz na ParlamentníchListech.cz od jednoho čtenáře. Byl natolik zajímavý, že jsem na něj odpověděl takhle rozsáhle. Rozhodl jsem se, že to, co vím, řeknu nahlas. Tak jsem to zveřejnil i na svém Facebooku,“ uvedl. Stojí si za tím, že za pád letadla s 300 lidmi na palubě může ukrajinská armáda.

Dobrý známý má kontakt na vyšetřovatele leteckého neštěstí. V troskách nalezly důkazy

„Já jsem se to dozvěděl ve čtvrtek od svého dobrého známého, který má kontakty na vyšetřovatele. Oni už mají výsledky zkoumání fragmentů trosek malajsijského letadla. A zjistili, že tam jsou průrazy 30mm kanónu, což používají stíhačky. Udělali rozbory a objevili stopy střelného prachu,“ prozradil Huml, odkud pochází jeho informace. Oficiální zpráva vyšetřovatelů prý nadále zůstává tajná. Čeká se údajně na konec vyšetřování.

„Je to informace, která není zveřejněná, tak si udělejte vlastní názor. Dávám ji vám, novinářům, abyste se ji pokusili ověřit. Dal jsem ji do veřejného prostoru, protože potřebuju pomoc veřejnosti,“ tvrdí Huml.

Mé názory se mohou na 90 procent shodovat s Petrem Hájkem

Zopakoval, že mu pád letadla připomíná incident z 11. září 2001, kdy do Pentagonu narazilo letadlo. Veřejnost se to podle Humla dozvěděla ze snímku, kde bylo několik rozmazaných šmouh.

„Dnes je aktuální situace na Ukrajině. Jsem hrozně zvědav, jestli někdy uslyšíme ten rozhovor mezi řízením letového provozu a letadlem,“ nadnesl poslanec ČSSD. V rozhovoru pro Český rozhlas přiznal, že jeho názory mohou na 90 procent souhlasit s Petrem Hájkem. Ten prostřednictvím serveru Protiproud rovněž tvrdí, že 11. září bylo komplotem CIA.

Obyvatelstvo ohrožené válkou utíká do Ruska

Huml dále tvrdí, že na Ukrajině není ruská armáda. Rusko tedy nemůže být chápáno jako agresor. „Já stále vnímám to, že tam jsou dobrovolníci. Je potřeba si uvědomit, kam to obyvatelstvo ohrožené válkou utíká. Zhruba 900 tisíc lidí uteklo do Ruska a do Kyjeva jen zlomek,“ vysvětlil. Přesto prohlásil, že by občanskou válku na Ukrajině neměla přiživovat žádná strana. Připustil totiž, že do východních částí Ukrajiny proudí vojenská technika z Ruska.

Upozornil také, že bychom se měli zamyslet, kdo má právo na sebeurčení. „Pokud vláda jakékoli země začne používat těžkou vojenskou techniku proti jakékoli části svého území, tak se domnívám, že je to na soud v Haagu. Za to byl souzen Miloševič,“ připomněl Huml.

Ve chvíli, kdy nám hrozí velká válka, bychom měli ekonomickou stránku věci odsunout

„Měli bychom rozhodnout, kdo je agresor a kdo ne. Rozhodujeme o tom v podstatě my všichni. Protože pokud někomu fandíme a dodáváme mu odborníky, poradce a brýle na noční vidění, tak jsme rozhodli. A v ten moment jsme součástí toho konfliktu. Slova premiéra Sobotky jsou velmi uvážlivá a pragmatická. Ale ekonomickou stránku věci ve chvíli, kdy nám hrozí velká válka, bychom měli v této chvíli odsunout,“ míní Huml.

Mgr. Stanislav Huml

  • SOCDEM
  • Zemřel 28. prosince 2021
  • zastupitel obce

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vfe

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…