Humus, pedofilie i neobjektivní Šabatová. Čtenářům odpovídal topkař Korte

19.01.2016 19:39

Proč se psalo, že se u nás zlepšily podmínky v zařízeních pro uprchlíky, když se před tím tvrdilo, že jsou v pořádku? Jak je možné, že se na palubu ruského letounu letícího z Egypta, mohla dostat bomba? Měli by se pedofilové léčit? I na takové otázky čtenářů odpovídal v poslední době poslanec Daniel Korte (TOP 09) na svém profilu, který má na serveru ParlamentníListy.cz.

Humus, pedofilie i neobjektivní Šabatová. Čtenářům odpovídal topkař Korte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Daniel Korte

Omlouvám se, překvapil politik

Jeden ze čtenářů si povšiml, že Korte v jedné z jeho nedávných odpovědí uvedl, že "Pedofilie je jedním z nejodpornějších a nejnebezpečnějších zločinů“. „Jak jste k takovému názoru přišel a na čem se zakládá?“ zajímalo jej. Poukázal na to, že pedofilie trestným činem není a nikdy nebyla. „Tím, že je někdo nositelem jisté sexuální preference, přece nepáchá trestný čin. Asi si neuvědomujete, jak Vaše slova musí působit třeba na ty, které děti přitahují ale rozhodli se sexuálním aktivitám s dětmi vyvarovat,“ vyčetl čtenář politikovi.

Ten přiznal svou chybu. „Máte pravdu, použil jsem zkratkovitě pojmu ‚pedofilie‘ v posunutém významu ‚kriminální činnost páchaná v souvislosti s touto poruchou sexuální orientace‘. Omlouvám se,“ napsal Korte.

Celé znění otázky a odpovědi je ZDE

Pedofil se musí léčit, jen když je odsouzen za trestný čin

Jiný čtenář si ale myslí, že pokud je člověk nemocný, má se léčit. „Pokud se neléčí, je to trestuhodné a pedofilie je fakt humus. Zajímalo by mě, proč není jejich léčba povinná, nebo je?“ zeptal se.

Korte vysvětlil, že léčba pedofilů je povinná jen v případě, pokud tak přikáže soud. „A to právě v důsledku odsouzení za trestný čin,“ vysvětlil.

Celé znění otázky a odpovědi najdete ZDE

Ombudsmanka opakovaně hodnotila skutečnosti neadekvátně

Korte odpovídal také čtenáři, kterého zaujal jeden postřeh. Tvrdí se, že podmínky, ve kterých u nás žijí uprchlíci v detenčních zařízeních, se za poslední týdny údajně zlepšily. „Zajímalo by mě proč, když údajně vše bylo v pořádku?“ ptal se čtenář, který se podepsal jako „Zajac“. „Ač opoziční poslanec, nemám důvod nedůvěřovat slovům pana ministra Chovance, zatímco paní ombudsmanka, od níž tyto informace (o špatných podmínkách v detenčních zařízeních, v nichž u nás uprchlíci pobývají – pozn.PL) vycházely, opakovaně hodnotila skutečnosti neadekvátně,“ odpověděl Korte. Připomněl, že nedovolené překročení státních hranic je trestným činem. „A spáchání trestného činu má logicky své důsledky,“ dodal.

Celé znění otázky a odpovědi je ZDE

Egyptské bezpečnostní kontroly mají asi daleko do izraelských standardů

Korte odpověděl i na otázku pana Slánského, kterého překvapilo, že za pád ruského letadla může bomba na palubě letadla. „Jak je možné, že se bomba do letadla mohla dostat?“ zajímalo jej. Korte reagoval, že neví, jak se bomba mohla na palubu letadla dostat. „Ocitla-li se tam, bude to nejspíše tím, že egyptské bezpečnostní kontroly mají asi daleko např. do izraelských standardů,“ domnívá se.

Celé znění otázky a odpovědi je ZDE


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…