Hyenismus na Ukrajině: Mrtvá těla prý okradli o cennosti a z jejich účtů mizí peníze

25.07.2014 20:20

Mrtvé pasažéry malajsijského dopravního letadla, které bylo minulý čtvrtek zřejmě sestřeleno při přeletu nad východní Ukrajinou, údajně někdo okradl o osobní věci. Zloději si z místa neštěstí odnesli například cennosti, telefony a platební karty. Krádeže nyní způsobují pozůstalým nemalou materiální i psychickou újmu. S odkazem na britské noviny o tom informovaly Lidovky.cz.

Hyenismus na Ukrajině: Mrtvá těla prý okradli o cennosti a z jejich účtů mizí peníze
Foto: tan
Popisek: Trosky malajského letadla na Ukrajině

Vyskytly se případy, kdy z bankovních účtů zesnulých cestujících neoprávněně mizí peníze. Britský deník The Times situaci ilustruje na rodině 43letého Camerona Dalziela. Manželka zesnulého Reine musela zrušit všechny manželovy bankovní karty, aby zlodějům zabránila v odcizení dalších peněz.

„Udělat rodinám něco takového je velmi kruté. Po tom, čím jsme si prošli, je takové chování vůči rodinám naprosto necitlivé. Někteří kvůli tomu mají potíže s penězi. Člověka to uráží," řekl bulvárnímu deníku The Sun švagr Camerona Dalziela Shane Hattingh.

V minulých dnech si navíc údajně další příbuzní obětí stěžovali na to, že při volání na mobilní čísla jejich mrtvých blízkých telefony berou lidé hovořící cizím jazykem.

Mluvčí britského ministerstva zahraničí podle serveru Lidovky.cz už oznámila, že „pracují s příbuznými, aby ochránili oběti před možnými finančními podvody nebo podvody s identitou".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …