Hyeny! Pár set mrtvých je OK? Už mě nes*rte! Zkušenému muži bouchly saze

22.09.2020 7:18

Jan Jetmar, odborník na krizovou komunikaci, bije na poplach. Děsí ho bagatelizování hrozícího počtu úmrtí spojených s nemocí covid-19. „Uvědomujete si zrůdnost vašeho myšlení?“ zeptal se svých spoluobčanů.

Hyeny! Pár set mrtvých je OK? Už mě nes*rte! Zkušenému muži bouchly saze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čínská protikoronavirová stanice na Letné, ilustrační foto

V České republice za pondělí opět přibylo přes tisíc nakažených. Bohužel rostou i počty lidí, kteří na nemoc covid-19 zemřeli. Za pondělí bohužel zemřelo deset lidí.

Anketa

Věříte profesoru Jaroslavu Flegrovi?

17%
83%
hlasovalo: 10551 lidí

Zvláště lidé, kteří odmítají nosit roušky, často argumentují tím, že na chřipku umírá rok co rok víc lidí.

Odborník na krizovou komunikaci Jan Jetmar však nad touto argumentací kroutil hlavou a zdůrazňoval, že pokud je v silách lidí ochránit co nejvíc lidských životů, musí se o to pokusit.

„Uvědomujete si vůbec, když se pokoušíte dovodit, že stovky mrtvých lidí z covidu jsou v pořádku, jelikož na chřipku někdy někde umřely tisíce lidí, jak amorálního a pokleslého myšlení se dopouštíte? Jak vás vůbec může napadnout, že lidské ztráty jsou přijatelné a tedy tolerovatelné? Uvědomujete si zrůdnost vašeho myšlení?“ zeptal se Jetmar. 

Podle odborníka na krizovou komunikaci je to totéž, jako tvrdit, že v nacistickém koncentračním táboře Buchenwald zemřelo tolik a tolik lidí a v Terezíně zemřelo méně lidí, takže mrtví v Terezíně jsou vlastně v pořádku prostě proto, že jich bylo méně.

„Žádná smrt není přijatelná! Ano, děje se, ale není přijatelné říct, že ztráty lidských životů jsou povoleny. Asi proto, že si myslíte, že to nebudou ty vaše životy, ale když chcípne někdo jiný, tak je to OK?! Už mě s tím nes*rte!“ rozohnil se Jetmar. 

Nechápe, jak mohou lidé úmrtí spojená s covidem omlouvat tím, že na jiné nemoci umírá víc lidí.

Nakonec pohrozil, že kdo bude nadále takto argumentovat poletí „obloukem“ z jeho přátel na facebooku.

Jan Jetmar promlouvá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…