Hysterický, nezodpovědný. Sobotku pochválil jen šlechtic z TOP 09

02.05.2017 18:54

Předseda vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD) oznámil, že podá demisi, čímž položil celou koaliční vládu sociální demokracie, ANO a lidovců. Místopředseda hnutí ANO Richard Brabec považuje Sobotkův krok za hysterický. Ozvali se i další politici.

Hysterický, nezodpovědný. Sobotku pochválil jen šlechtic z TOP 09
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka na volebním sjezdu v Brně

Místopředseda hnutí ANO a ministr pro životní prostředí Richard Brabec má za to, že se premiér Sobotka zachoval hystericky.

„Já myslím, že tento krok je přestřelený, a v podstatě nevím, kam tím premiér směřuje. Já osobně to považuji za hysterický krok, ale teď nechtějte názor ANO, protože o tom budeme teprve jednat,“ řekl. Brabec v reakci pro ČT konstatoval, že necítí žádnou odpovědnost za současné problémy ve vládě.

Předseda ODS Petr Fiala tvrdě sepsul celou vládu. Největší porci kritiky schytal premiér Sobotka, ale padlo i jméno prezidenta Miloše Zemana.

„Není důvod litovat pádu vlády. Každý den, kdy nebude škodit této zemi, je dobrý. ODS je připravena nabídnout občanům lepší alternativu. Premiér, který se bojí odvolat ministra kvůli tomu, aby se z něj nestal mučedník, je nejen slabý, ale hlavně nezodpovědný,“ rozepsal se Fiala. „Premiér nemá dost odvahy na to, aby odvolal Andreje Babiše, proto raději podá demisi. Směje se třetí – prezident Zeman,“ pokračoval v kanonádě šéf ODS.

Senátor Tomáš Czernin za TOP 09 naproti tomu krok premiéra ocenil, čímž šel tak trochu proti vyjádření svého předsedy Miroslava Kalouska, který předsedu vlády označil za sraba. „Pan premiér zvolil jediné rozumné řešení současné situace. Mohl si ale už dávno uvědomit, že to jinak nepůjde,“ shrnul situaci hrabě a člen horní parlamentní komory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…