I Ivo Rittig se vyjádřil k Zemanově cestě do Moskvy

10.04.2015 22:07

Lobbista Ivo Rittig i ze vzdálené ciziny sleduje a glosuje domácí dění. Až z Dubaje, kde slavil Velikonoce, okomentoval dnešní ústup prezidenta Zemana, který ústy svého mluvčího Jiřího Ovčáčka vzkázal, že se neúčastní květnové vojenské přehlídky v Moskvě u příležitosti 70. výročí konce druhé světové války. Rittig přirovnal Zemana k poslednímu komunistickému prezidentovi Gustavu Husákovi.

I Ivo Rittig se vyjádřil k Zemanově cestě do Moskvy
Foto: twitter.com
Popisek: Ivo Rittig

Prezident Miloš Zeman zdůrazňuje, že se z vlastní vůle rozhodl neúčastnit se vojenské přehlídky ruské bojové techniky 9. května v Moskvě. Rozhodně prý nejde o ústupek té části politického spektra, která ho k tomu vyzývala. Dá prý přednost schůzce se slovenským premiérem Robertem Ficem na důkaz, že obě země osvobodila z většiny Rudá armáda.

Ivo Rittig na sociální síti Twitter okomentoval krok prezidenta, jenž Miloše Zemana nazývá „Mlhou“. „S tím Mlhou mně to fakt připadá, jak když chtěl Husák letět do Washingtonu, taky se musel nejdřív zeptat v Moskvě a pak politbyra,“ konstatoval lobbista.

K dokreslení celé situace je třeba říci, že slovenský premiér Robert Fico zatím neřekl, zda do Moskvy na oslavy konce války pojede a jestli se setká se Zemanem, pokud tam opravdu pojede.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…