I Maďarsko umí uprchlíkům ukázat lidskou tvář. Expremiér jde příkladem

04.09.2015 8:42

Bývalý maďarský premiér Ferenc Gyurcsány u sebe nechává přespat uprchlíky. Řekl to německému listu Die Welt, kdy zároveň zkritizoval přístup vlády současného premiéra Viktora Orbána. Informaci přinesl server Novinky.cz.

I Maďarsko umí uprchlíkům ukázat lidskou tvář. Expremiér jde příkladem
Foto: Radim Panenka
Popisek: Uprchlíci před autobusovým nádražím v Bělehradě. Do Srbska denně dorazí až tisíc imigrantů, kteří chtějí do EU. Hlavně do Německa či Švédska.

Expremiér již dříve migrantům pomáhal tak, že jim na nádraží vozil jídlo a vodu. Následně jim začal poskytovat i ubytování. Podle jeho slov nyní k sobě domů zvou s manželkou osm až deset lidí denně. Gyurcsány následně uvedl, že běžencům poskytne večeři a možnost sprchy. Následně se jde spát. 

„Když bude ilegální prát uprchlíkům oblečení a poskytnout jim slušnou snídani, tak takové zákony porušovat budu,“ uvedl k chystanému zpřísnění zákonů. V tu chvíli proto zkritizoval současnou maďarskou vládu. Podle něj totiž musí být prioritou každé vlády ochrana života. Orbán však nyní chce pouze zisk politických bodů. „Chce vyhrotit napětí a pak ukázat: Jsem premiér a dokážu vás ochránit,“ uvedl. 

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…