I Sazka vstupuje do světa mobilů. Svého operátora spustí do půl roku

29.12.2013 20:20

V příštím roce se na poli telekomunikací objeví nový hráč – loterijní společnost Sazka plánuje spustit virtuálního mobilního operátora na sítích Vodafonu. Společnost očekává, že sázení se bude čím dál více přesouvat i do mobilů.

I Sazka vstupuje do světa mobilů. Svého operátora spustí do půl roku
Foto: Sazka
Popisek: Sazka

Načasování by mělo být už na příští rok. "Určitě to bude v první polovině roku 2014," přiblížil deníku MF Dnes šéf Sazky Robert Chvátal, který také působil jako ředitel slovenského a rakouského T-Mobilu.

Sazka se ucházela o kmitočty už v rámci státem organizované aukce v listopadu, na jejímž základě mohl do České republiky přijít čtvrtý operátor. Nakonec se tak nestalo, a tak se loterijní společnost rozhodla pro spuštění virtuálního operátora, přičemž bude těžit z nadstandardních podmínek u Vodafonu.

"Český mobilní trh potřebuje větší konkurenci. To se týká cenové hladiny, ale i úrovně pokrytí mobilních sítí, které by umožňovaly razantní růst mobilního internetu," přiblížil Chvátal. Právě na datové služby se plánuje Sazka zaměřit.

"Budeme chtít na velkoobchodní bázi nakupovat co největší teritorium pokrytí, co nejnovější generaci technologie – vždyť hraní se bude odehrávat víc a víc na mobilním přístroji," dodává. Chce totiž propojit svět mobilní komunikace spolu s hazardními hrami a loterií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…