I toto vydržel Bělobrádek: Chováte se jak nacisti, okrádáte mou vnučku. Proč se cpete do vlády

10.01.2014 8:10

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek dostává od čtenářů ParlamentníchListů.cz časté dotazy. Ne všechny jsou přátelské a mnohdy se týkají církevních restitucí. Čtenáře zajímá, proč se lidovci „cpou“ do vlády a také proč chce Bělobrádek po „vnučce platit za údajně ukradený majetek“. „Ona Vám něco ukradla?“ tak se ptá jeden z pisatelů.

I toto vydržel Bělobrádek: Chováte se jak nacisti, okrádáte mou vnučku. Proč se cpete do vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

„Proč chcete po mé vnučce platit za údajný ukradený majetek? Ona vám něco ukradla? Vždyť právě vy jste byli v koalici s KSČ. Pokud vám bylo něco ukradeno, tak ať je potrestaný viník a ať on nahradí škodu. Chováte se jak nacisti po atentátu na Heydricha. Oni zlikvidovali Lidice, vy likvidujete budoucí generace,“ rozčiluje se jeden ze čtenářů nad církevními restitucemi a žádá si odpovědi na své otázky směřované na předsedu lidovců.

Pavel Bělobrádek na stránkách ParlamentníchListů.cz vysvětluje, proč je podle něj navrácení majetku namístě. „Majetky církví byly zabaveny státem (nikoli KSČ) a stát jsou všichni jeho občané, jsme to my. Navíc je třeba si uvědomit, že stát tyto zabavené majetky dosud využíval a veškeré příjmy, které z toho vyplývaly, šly do státní kasy. Srovnání s nacisty opravdu nerozumím,“ píše šéf lidovců.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Celý text odpovědi ZDE.

Proč usilujete o zemědělství? Chcete napomoct církvím...

Téma církevních restitucí veřejnost stále zajímá a podle dotazů podezírají lidovce, že chtěli Ministerstvo zemědělství právě kvůli nim, aby pomohli církvím získat požadovaný majetek. „Nejedná se z vaší strany o střet zájmů?“ ptá se jeden ze čtenářů.

Pavel Bělobrádek však poukazuje na volební program lidovců, kde je resort zemědělství mezi hlavními tématy, a vyvrací také obavu, že by ministr mohl nějakým způsobem ovlivňovat vydávání majetku

„Dobrý den, když si přečtete náš volební program, zjistíte, že zemědělství je jedno z našich prioritních témat, proto jsme usilovali o tento resort. Neřekl bych, že je to střet zájmů, samotné ministerstvo ani o vydávání majetků církví nerozhoduje, navíc bude na resortu také náměstek z ČSSD, takže můžete být v naprostém klidu,“ uklidňuje veřejnost Pavel Bělobrádek.

Celý text odpovědi ZDE.

Naši partneři vědí, co od nás mohou čekat

Další ze čtenářů nazval Pavla Bělobrádka farizejem, když se podle něj za každou cenu cpe do vlády s panem Babišem, kterého dříve kritizoval. Šéf lidovců je ale přesvědčen, že současná vládní koalice byla v této chvíli nutností, a to také odpověděl. Další z pisatelů zase přirovnal KDU-ČSL k Věcem veřejným, což Pavla Bělobrádka nepotěšilo. Čtenáři odvětil po pravdě, že lidovci jsou stranou s mnohaletou tradicí. „KDU-ČSL je strana s 95letou historií, žádná politická rychlokvaška. Naši partneři vědí, co od nás mohou čekat,“ napsal stručně šéf lidovců Pavel Bělobrádek.

Celý text odpovědi ZDE.

Celý text odpovědi ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…