Ignorante, vzkázal Donaldu Trumpovi muslimský starosta Londýna

11.05.2016 8:25

Nový starosta Londýna Sadiq Khan, který zvítězil v minulém týdnu ve volbách a stal se tak prvním muslimským starostou jakéhokoliv hlavního města západní Evropy, se nedlouho po uvedení do funkce opřel do republikánského kandidáta na prezidenta Spojených států Donalda Trumpa. Vadí mu jeho „ignorantský“ postoj k islámu. Informuje o tom CNN.

Ignorante, vzkázal Donaldu Trumpovi muslimský starosta Londýna
Foto: repro youtube.com
Popisek: Donald Trump, republikánský kandidát na prezidenta USA

Nový londýnský starosta se opřel do Trumpa poté, co americký miliardář ve svém úterním prohlášení objasnil, že na Sadiqa Khana by se samozřejmě jeho navrhovaný zákaz na vstup muslimů do USA nevztahoval.

Londýnský starosta poté ostře zkritizoval postoj Donalda Trumpa vůči islámu. Konkrétně ho označil za „ignorantský“ a varoval, že by jeho názory mohly učinit jak Spojené státy, tak i Velkou Británii méně bezpečnými.

„Trumpův ignorantský postoj vůči islámu by mohl obě naše země učinit méně bezpečnými. Přináší s sebou risk toho, že dojde k odcizení většinové muslimské světové populace, což by jen nahrávalo extremistům,“ cituje londýnského starostu CNN.

Trumpovu poznámku o tom, že by Khan mohl být výjimkou z jeho navrhovaného zákazu na vpuštění muslimů do země, okamžitě odsoudil.

„Tohle není jen o mně. Jde také o mé kamarády, moji rodinu a každého, kdo pochází ze stejného prostředí jako já, ať už je odkudkoliv,“ prohlásil Khan.

„Donald Trump a všichni ti, kteří ho obklopují, se domnívají, že západní liberální hodnoty nejsou kompatibilní s mainstreamovým islámem – Londýn dokázal, že se mýlí,“ dodal.

Trump na začátku tohoto týdne sdělil reportérům z New York Times, že má „radost“ z toho, že byl Khan zvolen za starostu Londýna. Na otázku, do jaké míry by Khana omezoval jeho navrhovaný zákaz na vpouštění muslimů do USA, reportérům sdělil, že „budou vždy existovat určité výjimky“.

„Myslím, že je to opravdu dobrá věc a doufám, že bude dělat opravdu dobrou práci, protože upřímně, to by bylo velmi, velmi dobré,“ sdělil Trump médiím.

Trump rozpoutal debatu na toto tématu po teroristických útocích v Paříži z listopadu loňského roku, kdy vyzýval k „totálnímu a kompletnímu zákazu vstupu muslimů do Spojených států“.

reklama

autor: fib

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…