Imigrace: Jsme v pasti. Skončí to špatně, píše po včerejšku Tomský

24.05.2017 8:05

Politolog Alexander Tomský se domnívá, že jsme v pasti a neskončí to dobře. Své obavy vyjádřil pro MF Dnes v souvislosti s útokem v Manchesteru, při němž zemřelo 22 lidí.

Imigrace: Jsme v pasti. Skončí to špatně, píše po včerejšku Tomský
Foto: Hans Štembera
Popisek: Politolog Alexander Tomský

ƒ„Celebrity popu celého světa jsou v šoku a můžeme jim tentokrát věřit, vždyť je ohrožen jejich byznys,“ rýpnul si hned úvodem Tomský. K neštěstí došlo na koncertě americké zpěvačky Ariany Grande. „A další kondolence politiků, další slavnostní řeči o nepřijatelnosti teroru, další silácké ujišťování, že budou posíleny antiteroristické bezpečnostní služby, a nezměníme svůj životní styl. Samozřejmě, že se změní – bezpečnostní kontroly omezí masové koncertní vystoupení a sportovní utkání po celém světě tak jako ve Francii a jak právě ohlásil Singapur, kde má vystoupit anglická zpěvačka Britney Spears,“ dodal politolog. 

Politici přitom podle jeho slov vědí, že jsou vůči osamělým vlkům, který útočil i v tomto případě, bezmocní. „Nezbývá jim než hrát alespoň divadlo, neboť pořádek a ochrana občanů je základní smysl existence státu,“ dodal. Míní však, že po každém dalším masakru bude požadována i zásadnější diskuze o islámu.“ S politickou korektností a útokem proti islamofobii si politici, kteří jsou připraveni po každém neštěstí zdůrazňovat hrozbu radikální interpretace Koránu, prostě nevystačí,“ dodal.

Závěrem se pak Tomský zeptal, co s tím, jestliže je problémem islám a nikoli pouze islamismus. „Jistěže nelze islám čili náboženskou svobodu zakázat, lze však ze země, a to bez ohledu na občanství muslimského hlasatele, násilí, rasismu, netoleranci, a požadavku uzákonit muslimské právo šaría, vyhánět. A především rozlišovat a nepřijímat další,“ řekl s tím, že tady však leží jádro problému. 

„Dnešní politické náboženství humanismu a jednotného lidstva zaštítěné lidskými právy nedovoluje, abychom si imigranty vybírali podle náboženství. A politická elita v Evropě stále věří na otevřenou společnost otevřených hranic, jako by chtěla vyměnit staré národy kontinentu. Tato politika dobře neskončí,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…