Imigrantům nevaříme, vyvěsil restauratér. Dostal pokutu od inspekce, zajímala se o něj i policie

04.09.2016 15:43

Restauratér Tomáš Ševčík dostal od České obchodní inspekce pokutu ve výši 35 tisíc korun. A to proto, že před rokem oznámil, že ve své pizzerii nebude vařit pro imigranty. Píše to server Echo24.cz.

Imigrantům nevaříme, vyvěsil restauratér. Dostal pokutu od inspekce, zajímala se o něj i policie
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Uprchlíci

„V naší restauraci pro imigranty nevaříme! Stop islám,“ zveřejnil před rokem Ševčík z Hrušovan nad Jevišovkou. Stejný obrázek sdílel i letos. Podle jeho slov jej k tomu dohnala situace v Evropě. Nyní dostal pokutu od České obchodní inspekce, a to ve výši 35 tisíc korun. Důvod? Diskriminace zákazníka. 

„Nejprve jsem měl dostat dokonce ještě vyšší pokutu, ale nakonec mi to snížili na těch 35 tisíc. Pokutu jsem zaplatil a odvolal jsem se, teď to nějakým způsobem řeší můj právník,“ uvedl pro server Echo24.cz.

Původní text ZDE.

Kromě České obchodní inspekce se o restauraci začaly zajímat i obchodní inspekce, hygiena či policie. "Ale žádný další postih už nepřišel a policisté případ smetli ze stolu,“ dodal.

Ševčík však svůj názor nechce změnit. „Nejsem ovce a nemůžu vidět, jak nás zradili ti, co mají zrovna otěže v rukách a vystavují nás smrtelnému nebezpečí jak terorismu, tak třetí světové války,“ řekl s tím, že dopady uprchlické krize vidí na vlastní oči v Itálii, kam jezdí. 

„Nevadí mi slušný člověk, který přijme naši kulturu, pracuje tady, má tady svoji rodinu a nějakým způsobem funguje. Proč by mi měl vadit? Mám spoustu kamarádů Chorvatů, spolupracuji s Bulharem, Italy, nevadí mi ani černoši. Nakonec by mi nevadil ani Arab,“ dodal. Podle něj tak nemá problémy s lidmi, ale má problém s celkovou situací. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…