Imigranty, které máme vracet zpátky, nevracíme. Rozprchli se a navíc je nikdo nechce

14.12.2015 11:31

Co s nechtěnými uprchlíky? Tuto situaci nyní řeší Evropská unie. Deportace podle všeho problém neřeší. Informuje server iDnes.cz.

Imigranty, které máme vracet zpátky, nevracíme. Rozprchli se a navíc je nikdo nechce
Foto: Radim Panenka
Popisek: Uprchlíci před autobusovým nádražím v Bělehradě. Do Srbska denně dorazí až tisíc imigrantů, kteří chtějí do EU. Hlavně do Německa či Švédska.

Německo například za prvních deset měsíců letošního roku deportovalo na 15 tisíc běženců, i přesto v zemi zůstávají desetitisíce migrantů, kteří nemají šanci na dlouhodobý legální pobyt. Imigrační úřady technicky a finančně nemohou zvládnout to, aby letos vrátily více lidí. Jak například uvádí německá CDU, do Severního Porýní – Vestfálska dorazilo 120 tisíc lidí, z toho vráceno bylo jen šest tisíc uprchlíků. Navíc žadatelům o azyl udělují církevní azyl křesťanské církve, což německé úřady nevidí příliš rády.

Původní text ZDE.

Obdobná situace je i ve Švédsku, kde i přestože příkaz k opuštění země dostalo téměř 22 tisíc žadatelů o azyl, švédské úřady je nemohou najít. Buď jsou pohřešovaní, nebo údajně odešli sami.

Deportace migrantů probíhají buď do zemí původu, nebo do zemí, které byly na jejich trase jako první. Ani jedno však podle serveru iDnes.cz nefunguje. I přestože vznikla dohoda EU s některými africkými státy, že za finanční pomoc od Unie budou respektovat lidská práva, pozorovatelé tuto dohodu hodnotí jako snůšku prázdných slov.

A země, které byly na trase jako první, se rovněž vracení uprchlíků brání. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…