Imigranty si musíme vybírat, míní Černochová. Nám prý měl Západ co vracet

27.02.2015 22:56

EU by si měla důkladně vybírat, jaké uprchlíky přijme. V pátečních Událostech, komentářích ČT se na tom shodla Jaroslava Jernaová (ANO) a Jana Černochová (ODS). Evropa je prý plná a bylo by efektivnější, kdyby Česko poskytovalo pomoc lidem přímo v problematických oblastech. Nelze to prý ale srovnávat s časy, kdy jsme my utíkali před komunisty. Podle Černochové nám Západ něco dlužil.

Imigranty si musíme vybírat, míní Černochová. Nám prý měl Západ co vracet
Foto: Archiv J. Černochové
Popisek: Jana Černochová

Jaroslava Jermanová (ANO) a Jana Černochová (ODS) diskutovaly v pátečních Událostech, komentářích České televize o zásadní otázce imigrace do EU. "Už skončila schopnost EU pojmout desítky až stovky tisíc imigrantů. Je na čase začít diskutovat o evropské hraniční stráži. Tím neříkám, že by se měly rušit výhody Schengenu," poznamenala hned v úvodu Černochová. Staví se ale proti ekonomické migraci, jaká dnes do EU proudí např z Kosova.

A pokud budeme uprchlíky přijímat, je třeba klást důraz na jednu věc. "Ten člověk musí být schopný se přizpůsobit našim zvyklostem, nikoli naopak," zdůraznila poslankyně ODS s tím, že koncept multikulturalismu zkrátka nefunguje.

Jermanová k tomu dodala, že by se Evropa měla začít bavit o nastavení imigračních pravidel. "Je otázka, které imigranty budeme upřednostňovat, když to řeknu v úplné nahotě," prohlásila místopředsedkyně sněmovny. Podle jejího názoru jsme spíše schopni přijmout uprchlíky z východu, kteří nám jsou blíž, než uprchlíky z jiných částí světa.

Jermanová má za to, že je na místě podpořit uprchlíky v daném regionu, aby neproudili jen k nám. Pokud bychom jim u nás vyplatili peníze na dávkách, je otázka, zda by nebylo lepší podpořit je přímo v problematických oblastech.

S Čechoslováky to prý bylo jiné

Jenže za komunistického režimu také Československo opustily desítky tisíc lidí. Co kdyby se k nim západní země zachovaly podobně, jak to dnes navrhují obě političky? Na to rázně odpověděla Černochová. "Země Západu nás v tom nechaly, a tudíž nám měly co vracet," uvedla poslankyně ODS.

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…