Incident v Německu: Při zákroku proti 50 běsnícím uprchlíkům to odnesl policista

01.10.2016 14:00

Server německého deníku Berliner Kurier uveřejnil článek, podle něhož padesátka uprchlíků spustila pořádný cirkus v berlínské čtvrti Reinickendorf. V tamním uprchlickém táboře vtrhli uprchlíci do kanceláře bezpečnostního úřadu a začali ji demolovat. Na místo dorazili policisté a zjednali pořádek.

Incident v Německu: Při zákroku proti 50 běsnícím uprchlíkům to odnesl policista
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Spolkové republiky Německo

Asi 50 uprchlíků rozpoutalo v uprchlickém táboře v berlínské čtvrti Reinickendorf pořádnou vřavu, když vtrhla do zdejší kanceláře bezpečnostního úřadu a dala se „do práce“. K útoku došlo v noci na čtvrtek a podle policistů, kteří byli přivoláni na místo, nikdo nebyl zraněn. Obyvatelé uprchlického tábora rozbili dveře kanceláře, totálně ji zdemolovali a ukradli osobní věci členů bezpečnostní služby.

Ke zklidnění situace bylo třeba celkem 30 policistů. Jeden z uprchlíků zůstal ležet na zemi, ale když k němu policisté přikročili, uprchlík vyskočil na nohy, jednoho policistu udeřil a dal se na útěk. Po chvíli však byl přemožen a strážci zákona ho převezli do psychiatrické léčebny.

Nyní běží vyšetřování celé kauzy. Policisté prověřují narušení veřejného pořádku, poškozování cizí věci, loupež a přitěžující útok na veřejného činitele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…