Informační vazby lidí z BIS na Kundru, Kroupu a Kubíka. Tlak na předčasné volby. Expremiér vytáhl šokující pohled na obvinění Hamáčka

04.05.2021 18:25

Expremiér Jiří Paroubek se ve svém blogu na serveru Aktuálně.cz obul do reportéra serveru Seznam Zprávy Janka Kroupy, který ve svém dnešním investigativním textu odhalil, že předseda ČSSD a ministr vnitra Jan Hamáček prý měl chtít v Rusku „vyhandlovat“ utajení informací o Vrběticích za dodávku vakcíny proti covidu-19 Sputnik.

Informační vazby lidí z BIS na Kundru, Kroupu a Kubíka. Tlak na předčasné volby. Expremiér vytáhl šokující pohled na obvinění Hamáčka
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

„J. Kroupa ve svém dnešním článku na Seznam Zprávy absurdně obvinil vicepremiéra a předsedu ČSSD J. Hamáčka, že prý chtěl v Moskvě vyměnit Vrbětice za milion vakcín Sputnik V. Na první pohled paranoický blábol, kterým se ovšem vděčně zabývá opozice i některá média,“ komentuje celou věc začátkem svého textu Paroubek.

Podle jeho slov, pokud měl Hamáček od 7. dubna informaci ohledně možného zapojení ruských agentů do výbuchu vrbětického muničního skladu, těžko by mu unikly další souvislosti. Místo toho Paroubek hovoří o tom, že existují přímé informační vazby mezi lidmi z BIS na lidi z Respektu (Kundra a spol.). „A samozřejmě také na Janka Kroupu, případně na Jiřího Kubíka. A to bez ohledu na to, kde je právě novinářský domicil těchto dvou lidí,“ poznamenal Paroubek.

Kroupu pak expremiér označuje jako prefabrikátor lži. „Že prý chtěl Hamáček vyhandlovat s nejvyššími ruskými představiteli zametení kauzy Vrbětice pod koberec, výměnou za milion Sputniků V. a za možnost uspořádat v Praze vrcholný politický summit amerického a ruského prezidenta,“ konstatuje Paroubek a dodává, že Kroupa však vůbec nepostupuje logicky a jeho myšlenková konstrukce celé kauzy je vlastně fantaskní. 

Anketa

Z jaké tajné služby máte největší respekt?

1%
3%
21%
3%
72%
hlasovalo: 8650 lidí
„Pokud už 7. dubna byli nejvyšší ústavní činitelé informováni, že celou věc mají ‚v referátu‘ vybraná média, která informace získala od BIS (a Respekt na pondělí 19. 4. připravoval na svých stránkách ‚odpálení bomby‘ v podobě tzv. vrbětické kauzy), nemohl by žádný politik se zkušenostmi dítěte ze základní školy (a to skutečně J. Hamáček není) pokračovat ve vážné úvaze o cestě do Ruska a o jakémsi handlu s Rusy. Nic, co v této zemi ví více lidí nežli jeden, není tajné. Prostě celá věc je vymyšlená,“ opakuje Paroubek.

„J. Hamáček se na své tiskové konferenci ptal, komu to slouží? No, to je jednoduché. Slouží to zájmům těch, kdo chtějí urychleně odstranit tuto vládu. A to ještě předtím, nežli se stabilizuje její pozice po ukončení druhé vlny pandemie. Probíhající masivní vakcinace proti covidu-19 ukazuje, že nejpozději v průběhu prázdnin může být naočkováno oněch potřebných a epidemiology doporučených 7 milionů českých občanů. Což bude znamenat, že na minimum klesnou počty nově nemocných a také počty úmrtí. Prostě někdo se bojí, že opozice v říjnových volbách do Sněmovny ostrouhá. Proto chce přiblížit volby do co nejbližšího možného termínu. A tak prefabrikuje lži a k tomu používá obvyklé hnojomety. V tomto případě o nic jiného než o sprostou prefabrikaci lží nejde,“ dodává expremiér s domněnkou, že jde také o to vyvolat tlak ulice prostřednictvím akcí Milionu chvilek. 

„Předpokládám, že na mimořádné schůzi Sněmovny anebo na mimořádně zařazeném bodu jednání Sněmovny Jan Hamáček, spolu s účastníky schůzek z bezpečnostních složek celou věc jasně vysvětlí. Ale opozice zcela nepochybně prefabrikát Kroupy a Seznamu opět použije k frontálnímu útoku na vládu. Bohužel, tato ztráta času Poslanecké sněmovny bude znamenat ve svých důsledcích neprojednání některých pro republiku a občany tolik potřebných zákonů,“ zakončil Paroubek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…