Petrohrad: Útočník zemřel, uvedla agentura

04.04.2017 8:44

Bombový útok v Petrohradu mohl provést sebevražedný útočník. Policie z útoku nyní podezírá 23letého muže původem ze střední Asie. Muž, po němž se pátralo v pondělí na základě kamerového záznamu ze stanice metra, se sám přihlásil policii. Informoval o tom server Novinky.cz.

Petrohrad: Útočník zemřel, uvedla agentura
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Ruská vlajka

Hledaný muž ze střední Asie má podle Interfaxu spojení na radikální islamisty. Agentura o něm napsala, že zemřel při výbuchu, údajně už měl být identifikován. Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov to odmítl komentovat. Sebevražedný útok nevyloučila nově ani agentura TASS, která uvedla, že výbušninu mohla odpálit žena.

Celý text je ZDE

Jak server také uvedl, exploze připravila o život jedenáct lidí. Ministryně zdravotnictví Veronika Skvorcovová potvrdila, že sedm lidí zemřelo na místě, další v sanitce a ostatní tři po převozu do nemocnice. Dalších více než 40 lidí bylo zraněno.

Muž, který je podezřelý z odpálení bomby v petrohradském metru, byl rodák z Kyrgyzstánu. Měl ruské občanství. S odvoláním na kyrgyzstánskou rozvědku o tom informoval server iDnes.cz. „Kamikadze z petrohradského metra se narodil v roce 1995 v Kyrgyzstánu a jmenoval se Akbardžon Džalilov,“ řekl agentuře AFP mluvčí kyrgyzské zpravodajské služby. Dodal, že měl pravděpodobně ruské občanství.

Celý text je ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …