Investiční pobídky získalo za pololetí 84 zahraničních firem

16.07.2014 10:40

Za první polovinu letošního roku získalo státní investiční pobídky celkem 84 zahraničních společností. To by mělo přinést téměř 10.000 nových pracovních míst. Po dnešní návštěvě premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) na ministerstvu průmyslu a obchodu to uvedl ministr Jan Mládek (ČSSD).

Investiční pobídky získalo za pololetí 84 zahraničních firem
Foto: Hans Štembera
Popisek: TK ČSSD za účasti stínového ministra financí Jana Mládka, místopředsedkyně Senátu Aleny Gajdůškové a předsedy Svazu pacientů ČR Luboše Olejára

"Rovněž MPO podpořilo investičními pobídkami 52 tuzemských společností, u kterých očekáváme vytvoření dalších více než 4000 nových pracovních míst," řekl ministr.

Mládek dále uvedl, že stát bude rozvíjet jadernou energetiku. Na začátku příštího roku by měl být podle premiéra Sobotky připraven návrh nové Státní energetické koncepce, kterou připravují resorty průmyslu a financí. Vláda o ní bude jednat do konce letošního roku.

Mládek zmínit také výstavbu nových bloků jaderné elektrárny Temelín. Odmítnutí poskytnutí garance ze strany vlády přitom vedlo v dubnu ke zrušení tendru na dostavbu elektrárny. "V tuto chvíli není rozhodnuto nic v tom smyslu, jestli to bude stavět ČEZ, nebo nějaký státní podnik, nebo joint venture, to je všechno předmětem debat," řekl Mládek.

Předseda vlády Bohuslav Sobotka dnes zavítal na MPO v rámci své bilanční cesty po resortech. Minulý týden byl na ministerstvech kultury a školství, které vedou Daniel Herman (KDU-ČSL) a Marcel Chládek (ČSSD).


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …