Inženýr Leslie Robertson vysvětluje, proč se zřítila dvojčata v New Yorku

11.09.2016 9:18

Právě dnes si svět připomíná pád newyorských Dvojčat. Po sérii teroristických útoků zemřely skoro tři tisíce lidí a dalších několik tisíc bylo zraněno. Nešlo přitom jen o útok na budovy Světového obchodního centra, ale třeba také na Pentagon. Český rozhlas přinesl vyjádření expertů, kteří vyvracejí různé konspirační teorie okolo tohoto děsivého dne.

Inženýr Leslie Robertson vysvětluje, proč se zřítila dvojčata v New Yorku
Foto: YouTube.com
Popisek: Útok na Světové obchodní centrum 11. září 2001

Navzdory tomu, k jakým hrůzám došlo 11. září 2001, se i dnes najdou lidé, kteří zpochybňují teroristický útok. Konspirátoři i patnáct let poté říkají, že se budovy nezřítily po nárazu letadel, ale třeba v důsledku řízených detonací, které měly budovy dvojčat poslat k zemi. Náraz letadel budovy údajně měly vydržet.

Výstavba dvou věží, které se zřítily 11. září 2001, skončila v roce 1972. Architektonickou soutěž o jejich podobu vyhrál americký architekt japonského původu Minoru Yamasaki. Tento muž při stavbě využil revoluční řešení. Počítal s extrémně pevným vnějším pláštěm budov.

Celou zprávu naleznete zde.

„Středem procházelo jádro zpevněné 47 masivními ocelovými sloupy, kde se nacházelo schodiště a systém výtahů. Dalších 240 sloupů bylo po obvodu. Přesto se stavby poté, co do nich narazila dopravní letadla řízená teroristy, zhroutily. Podle Leslieho Robertsona, někdejšího hlavního inženýra, byly budovy koncipované tak, aby vydržely náraz Boeingu 707, což byl v šedesátých letech největší letoun. Stroje, které se staly mrakodrapům osudnými, byly ale větší, rychlejší a plné paliva,“ píše server veřejnoprávního rozhlasu.

Hrůza z 11. září 2001 však také napomohla tomu, že se začaly stavět bezpečnější budovy – odolnější, pevnější, s dalšími únikovými trasami a tak podobně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…