Islám je horší než mor, řekla v Německu politička, která utekla z Íránu. No a zbytek si asi sami domyslíte

10.08.2017 12:57

Státní zastupitelství v německém Saarbrückenu v posledních dnech výrazně zaměstnávají politici z Alternativy pro Německo (AfD). Tentokrát se jedná o političku íránského původu, která se měla hanlivě vyjádřit o islámu.

Islám je horší než mor, řekla v Německu politička, která utekla z Íránu. No a zbytek si asi sami domyslíte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace Muslimové proti terorismu. Předtím se několik muslimů zúčastnilo křesťanské bohoslužby v kostele Nejsvětějšího Srdce Páně

Včera redakce serveru ParlamentníListy.cz přinesla informace o problémech političky z AfD Jeanette Ihmeové, která ve facebookové diskuzi napsala, že by měly být lodě ve Středozemním moři i s uprchlíky potápěny. Shodou okolností se jejím „osobitým“ názorem zabývá rovněž prokuratura v Saarbrückenu. Mluvčí prokuratury na dotaz redakce deníku Bild poznamenal, že probíhá posuzování výroků Ihmeové a o dalším postupu se rozhodne během několika dní.

Prokuratura v Saarbrückenu se však souběžně zabývá i výrokem kandidátky za AfD Laleh Hadjimodhamadvali, která do Německa před islámem ve svém rodném Íránu utekla před pětatřiceti lety. Její zkušenosti s „mírumilovným“ náboženstvím proroka Mohameda jsou tedy více než osobní a jen stěží může být obviňována z islamofobie či rasové předpojatosti. Přesto s největší pravděpodobností k něčemu takovém dojde.

Celý text v němčině je ZDE.

Mluvčí prokuratury pro deník Die Welt uvedl, že politička íránského původu bude patrně obviněna z nenávisti vůči náblženským komunitám a pobuřování. Provinění se měla Hadjimohamadvali dopustiti přibližně před šesti týdny na svém vystoupení ve Völklingen-Geislauternu. O probíhajícím vyšetřování jako první informoval deník Saarbrücker Zeitung, podle jehož zjištění měla politička prohlásit, že je „islám horší než mor“.

Vedle toho příznivcům Alternativy pro Německo sdělila, že se muslimové v Německu stávají den ode dne silnějšími a zabírají si pro sebe čím dál tím větší kus země. Stejně jako v případě výše zmiňované Ihmeové, ani v případě Hadjimohamadvali nemají její straničtí kolegové celou kauzu příliš chuť komentovat. Od Hadjimohamadvali se tak zatím distancoval jen její stranický kolega Christian Wirth.

Samotná politička íránského původu se ke kauze vzhledem k probíhajícímu vyšetřování rovněž vyjádřit odmítla. Zatím není ani příliš jasné, jestli by mohlo zahájení vyšetřování s oběma političkami Alternativě pro Německo nijak snížit šance na úspěch v parlamentních volbách, které se budou konat již za dva měsíce.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…