Islamistům se nelíbil univerzitní profesor, byl prý ateista. A tak ho zavraždili

23.05.2016 21:19

Minulý měsíc byl v Bangladéši při mačetovém útoku zavražděn univerzitní profesor Rezaul Karim Siddique. K jeho vraždě se přihlásili islamisté, kteří si muže vyhlédli kvůli jeho údajnému ateismu. O případu píše server Lidovky.cz.

Islamistům se nelíbil univerzitní profesor, byl prý ateista. A tak ho zavraždili
Foto: wikipedia
Popisek: Vlajka Islámského státu

Siddiqua přesně před měsícem, 23. dubna, nedaleko autobusové zastávky napadla skupina útočníků s mačetami a mírumilovného profesora, otce dvou dětí, téměř zbavila hlavy – a tedy i života.

Celý text je ZDE

Kolegové a studenti nechápali, proč zrovna on musel zemřít. Karim Siddique nebyl politicky činný, podle své rodiny neměl žádné nepřátele a v poslední době neměl žádné problémy ani starosti.

K činu se přihlásil Islámský stát s odůvodněním, že Siddique se hlásil k ateismu. Profesorova dcera ale tvrdí, že její otec v Boha věřil. Islamistům mohl vadit také kvůli své kulturní činnosti. „Stále nevíme, co bylo důvodem. Možná nedorozumění, možná něco jiného. Je to stále samé možná,“ uvedla profesorova dcera pro server BBC.

O život v Bangladéši za poslední rok po útocích mačetami přišli čtyři blogeři, kteří se veřejně hlásili k ateismu. O život v nedávných letech přišli také další tři profesoři z univerzity v Rajsháhí, terčem násilí ze strany islamistů se pak stali také křesťané a další menšiny v převážně muslimském Bangladéši.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…