Islamofobie, nenávist k islámu... Německá ministryně vnitra zve na konferenci

25.10.2023 12:11

Po útoku palestinských ozbrojenců z hnutí Hamás na Stát Izrael houstne napětí nejen na Blízkém východě. I v řadě měst západní Evropy dochází k demonstracím muslimských imigrantů, kteří na náměstích Berlína, Paříže, Ženevy a dalších oslavují zvěrstva Hamásu, který se nezdráhá vraždit i židovská nemluvňata. A německá ministryně vnitra Nancy Faeser v této situaci zve své spoluobčany na muslimskou konferenci na téma o hlavních zjištěních Nezávislé expertní skupiny pro islamofobii.

Islamofobie, nenávist k islámu... Německá ministryně vnitra zve na konferenci
Foto: Sociální síť X
Popisek: Účastnice pochodu na podporu Palestinců v Birminghamu v Anglii, která podle svých slov schvaluje útok Hamásu na Izrael

Palestinští ozbrojenci z hnutí Hamás už třetí týden napadají židovský stát všude, kde mohou. 7. října podnikli rozsáhlý nájezd z Pásma Gazy, při které zemřelo na 1400 Izraelců. Podle izraelských médií se Palestinci pokoušejí také o útoky z moře. V některých městech západní Evropy muslimští imigranti každý takový útok oslavují. Občas i při demonstracích na náměstích. Nejinak je tomu i v Berlíně.

Server německého listu Bild v této souvislosti upozornil na to, že navzdory takovýmto demonstracím Spolková vláda mezitím zve lidi na islámskou konferenci, která se od roku 2006 zabývá integrací muslimů v Německu. Patří mezi ně islámské spolky, pro které je těžké jasně odsoudit barbarství Hamásu. Tytéž spolky podle německého listu překvapivě mlčí o nenávisti k Židům a islamismu mezi svými příznivci.

Jedna z islámských konferencí se má odehrát 21. a 22. listopadu. A není bez zajímavosti, že na ni zve osobně spolková ministryně vnitra z řad sociální demokracie Nancy Faeser (53). Druhou zvláštností pak podle serveru je, že se konference vůbec netýká nárůstu islamismu a množícím se projevům nenávisti vůči Židům.

Místo toho jsou hlavními tématy konference:

„Hlavní projev o hlavních zjištěních Nezávislé expertní skupiny pro islamofobii.“

„Vědecký panel k diskusi o různých aspektech protimuslimských nálad.“

„Panel na vysoké úrovni na téma: Boj s protimuslimským nepřátelstvím jako národní úkol.“

Expertka FDP na náboženství Sandra Bubendorfer-Licht (54) pro BILD uvedla, že „plánovaný program příštího zasedání Německé islámské konference je vysoce neuspokojivý.“ Je prostě „nepřijatelné, aby současné události kolem muslimského antisemitismu v Německu nebylo možné více diskutovat“. Vyzvala proto ministryni vnitra, aby se postarala o nápravu.

Stát Izrael mezitím musí podle serveru listu Jerusalem Post řešit praktičtější problémy. Vláda musí mimo jiné řešit úpravy ve státním rozpočtu, protože podle listu Jerusalem Post válka v Gaze den co den stojí 246 milionů dolarů, jednu miliardu izraelských šekelů.

Izraelský ministr financí Becal'el Smotrič ve středu řekl, že národní rozpočet na období 2023–2024 již není vzhledem k válce v Gaze relevantní a bude upraven. Prozradil navíc, že zatím nemá odhad nepřímých nákladů na ekonomiku, částečně paralyzovanou masovou mobilizací vojenských záložníků a rozsáhlých palestinských raketových salv.


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

?;, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusepetrFll , 25.10.2023 13:03:33
Erdogan zrušil návštěvu Izraele, ale ještě před tím se nechal slyšet, že Hamás jsou bojovníci za svobodu chránící svou zemi. Tak se to nějak komplikuje. Proč asi Úk Evropo ? Máš co dohánět, ale ta konference při těch oslavách už zase začíná připomínat ten potlesk esesákovi v kanadském parlamentu.

|  7 |  0

Další články z rubriky

„Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

19:45 „Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

Láska je jako mír, musíme za ni bojovat, prohlásil slovenský premiér Robert Fico (Směr) na bratislav…