Islámský stát je prý za humny USA. Ale média hlavního proudu si netroufnou o tom napsat

21.04.2015 21:05

Americký spisovatel Brian C. Joondeph upozorňuje na zprávu serveru Judicial Watch, podle kterého mexické úřady objevily výcvikový tábor Islámského státu, nacházející se u hranic se Spojenými státy. Joondeph se podivuje nad tím, že o takové důležité zprávě neinformovala média.

Islámský stát je prý za humny USA. Ale média hlavního proudu si netroufnou o tom napsat
Foto: timesunion.com
Popisek: Bývalá americká ministryně zahraničí Hillary Clinton

„Výcvikový tábor islamistů se konkrétně nalézá poblíž Ciujad Juaraz v mexickém státě Chihuahua a leží jen 8 km od hranic s Texasem. Mexičtí vyšetřovatelé na místě nalezli celou řadu dokumentů v arabštině, schematické plány americké základny ve Fort Bliss a rovněž muslimské modlitební koberce. Jde o klíčovou zprávu, ale mainstreamová média ji naprosto opomenula. Raději novináři pronásledují na každém kroku Hillary Clintonovou a počínají si jako bláznivé fanynky popstar Justina Biebera. To je všechno, co může současná žurnalistika nabídnout?“ nechápe Joondeph a diví se, proč vlastně novináři o téma spojené s Islámským státem nejeví zájem. „Budou to ignorovat a doufat, že tím problém zmizí?“ dodává Joondeph.

„Být na místě novinářů, tak bych měl z přítomnosti ISIS prakticky za domem docela obavy. ISIS nedávno popravil japonského novináře, loni toho amerického potkal stejný osud. Domnívají se novináři z New York Times či CNN, že jim se nic podobného stát nemůže?“ táže se Joondeph a poukazuje na to, že americké novináře víc zajímají svatby osob stejného pohlaví. „Co kdybychom tedy začali řešit, jak se chová Islámský stát k homosexuálům? Obávám se, že oni takové malichernosti neřeší. Homosexuály jednoduše vykážou ze společnosti či jim rovnou setnou hlavu. Přesto se New York Times bude raději dokola rozčilovat nad údajnou náboženskou netolerancí. Přitom poprava ve jménu náboženské svobody je přece jen o trochu více netolerantní než osobám stejného pohlaví neumožnit upéct si svatební dort,“ glosuje s nadsázkou Joondeph.

celý text v angličtině najdete ZDE

Podobně je tomu ve vztahu k ženám. Fanatici z Islámského státu zveřejnili seznam pravidel, jak by se mělo zacházet se ženami. „Neislámské ženy mohou být libovolně znásilněny či zmláceny. Kamenování patří k základním pilířům jejich pseudozákonů. V případě cizoložství může potkat i muže. S trochou nadsázky by se dalo konstatovat, že ISIS nejsou sexisté,“ píše Joondeph a obviňuje média z toho, že o celé události neinformují, protože možná chtějí vyhovět prezidentu Obamovi, podle kterého je globální válka proti teroru u konce a Islámský stát těsně před rozpadem. „Dalším důvodem však může být i fakt, že díky Obamově přistěhovalecké politice máme nyní naprosto nechráněné jižní hranice,“ píše Joondeph.

„Hranice každoročně překračují tisíce nelegálních přistěhovalců. Ti mohou být nositeli mnoha infekčních chorob a jejich následná úmrtí poté média označí za nevysvětlitelná. Kdyby novináři o výcvikovém táboře ISIS poblíž jižních hranic informovali, mohlo by to být Bílým domem považováno za kritiku Obamovy imigrační reformy. Pokud ovšem příště bojovníci ISIS překročí hranice a dopustí se teroristického činu, budou média důvod úmrtí jejich obětí rovněž považovat za nevysvětlitelný?“ ptá se Joondeph s tím, že mainstreamová americká média nejspíš už přepnula do režimu pro prezidentské volby.

„Časopis Newsweek hlásí, že návštěva městečka Chipotle Hillary Clintonovou byla historická, ale zprávu o výcvikovém táboře u amerických hranic prostě a jednoduše vynechá. Jak jsem již zmínil, ignorování určitého problému neznamená, že tím problém zmizí či se sám nějak vyřeší. Realitou dneška je, že lidé kolem Clintonové, podílející se na její kampani, a média tvoří jeden tým. Neočekávejte proto v příštích měsících mnoho jiných zpráv než těch, které se budou bezprostředně týkat její prezidentské kampaně,“ je přesvědčen Joondeph. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…