Islámský stát má podle Zemana stejnou povahu jako nacistické Německo počátkem 30. let a hrozí superholocaust

27.01.2015 12:30

Prezident Miloš Zeman vyzval ke sjednocené ozbrojené akci proti teroristům. Vedena by měla být na mezinárodní úrovni pod Radou bezpečnosti OSN, své síly by měli vyslat pokud možno všichni stálí členové rady. Zaměřit by se měla na výcvikové tábory teroristů s využitím moderních technologií. Islámský stát je podle Zemana úhlavním nepřítelem dneška. Český prezident to řekl při svém projevu na pražské konferenci k výročí konce holocaustu.

Islámský stát má podle Zemana stejnou povahu jako nacistické Německo počátkem 30. let a hrozí superholocaust
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident České republiky Miloš Zeman a prezident Slovenské republiky Andrej Kiska uctili v Národním památníku Terezín památku obětí holokaustu

Mezinárodní terorismus je podle Zemana celosvětová organizovaná a rozrůstající se síť, proti které se musí bojovat výš než na úrovni národních států a demonstrací. Řekl, že Islámský stát má stejnou povahu jako nacistické Německo počátkem 30. let a hrozí superholocaust se stovkami milionů mrtvých.

"Holocaust začíná první lavičkou v parku, na kterou si nesmí sednout žid. A plynová komora je teprve dovršením, nikoli začátkem tohoto holocaustu," poznamenal Zeman. "A my se musíme ptát, zda je možná, dokonce v ještě větších rozměrech, recidiva, která tentokrát nezahrne šest milionů židů, ale zahrne příslušníky celé řady vyznání, ateisty a dokonce i muslimy," zdůraznil.

S teroristy se podle Zemana nedá vyjednávat

Zeman také varoval před selháním elit, vybíjením si frustrace na menšinách a politikou ústupků, podobně jako se evropské země zachovaly k Německu před druhou světovou válkou. Bude ale podle něj třeba ještě řady teroristických útoků, než si veřejnost uvědomí, že se s teroristy nevyjednává. "S teroristy se bojuje, s teroristy nemůžeme bojovat pouze povrchními změnami legislativy, ale ozbrojenou silou, tak jako to mohlo být v Porýní v roce 1936," řekl Zeman.

Organizace Islámský stát vznikla z irácké odnože al-Káidy. Svůj vlastní stát chce ustavit na severu Sýrie a Iráku. Její postup se od loňského srpna nepříliš úspěšně snaží zastavit koalice zemí v čele s USA leteckými údery. Stálými členy Rady bezpečnosti jsou Čína, Francie, Rusko, USA a Velká Británie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…