Islámský stát svolává chemické odborníky, varuje CNN. Co z toho bude?

18.05.2017 19:06

Američané varují, že teroristé z Islámského státu se rozhodli spojit do jedné zvláštní jednotky odborníky na použití chemických zbraní. Americká CNN přináší podrobnosti.

Islámský stát svolává chemické odborníky, varuje CNN. Co z toho bude?
Foto: Youtube.com
Popisek: Vlajka Islámského státu

Jeden z činitelů v USA prozradil americké televizní stanici CNN, že teroristé z Islámského státu spojili do jediné bojové jednotky všechny své specialisty na chemické zbraně z Iráku i Sýrie.Teroristé chemické zbraně už ve válce použili, takže s nimi dokážou pracovat. Naštěstí to byly útoky slabší povahy, alespoň podle amerických ozbrojených sil.

Jednotka se má zrodit kdesi na území mezi syrskými městy Majádín a Kajm, kde teď leží faktické srdce teroristické moci poté, co radikální islamisté ztrácejí jedno území za druhým. Podle CNN by se v této oblasti mohl skrývat vůdce teroristů Abú Bakr al-Bagdádí a spolu s ním tisíce islamistických bojovníků a jejich sympatizantů.

 Celý článek v angličtině naleznete zde.

Tak, jak se koaliční síly blíží stále víc k neoficiálnímu hlavnímu městu teroristů – k městu Rakká, celá řada teroristů toto město opouští a prchá dál na jih podél řeky Eufrat právě do oblasti kolem města Majádín. Rakká přesto zůstává jedním z klíčových cílů západní protiteroristické koalice, ale zaměří se i na další cíle.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…