Islámský stát už uřezává hlavy i vlastním bojovníkům. Kvůli tomu, že utekli z boje

25.12.2015 19:10

Nejméně deset bojovníků Islámského státu popravili stětím jejich vlastní kolegové. Informoval o tom server Echo24 s odvoláním na syrskou agenturu ARA. K veřejné popravě došlo v milionovém iráckém městě Mosul, který radikálové ovládají.

Islámský stát už uřezává hlavy i vlastním bojovníkům. Kvůli tomu, že utekli z boje
Foto: wikipedia
Popisek: Vlajka Islámského státu

„Bojovníci byli shledáni vinnými z vyklizení pozic v první linii během bojů s kurdskými pešmergy,“ řekl agentuře ARA aktivista Abdulláh al-Malláh, který působí v radikály ovládaném Mosulu. Šest popravených mužů prý bylo rodilými Syřany, zbytek tvořili zahraniční bojovníci.

Aktivista Malláh uvádí, že veřejná poprava měla sloužit především jako výstraha pro ostatní: „Soud v Mosulu, který rozhoduje podle práva šaría, se rozhodl je popravit před stovkami dalších bojovníků IS, aby jim ukázal, co se stane, pokud vyklidí pozice bez vědomí vedení.“ Malláh dodal, že samotná poprava proběhla uřezáním hlavy provinilců.

Celý text je ZDE

K podobným případům prý došlo i dříve. Například loni v prosinci média informovala o popravě více než stovky zahraničních radikálů z IS, kteří chtěli dezertovat.

Stejně tak letos v létě syrská lidskoprávní organizace SOHR uvedla, že radikálové z IS mezi červencem a srpnem pozabíjeli 39 vlastních bojovníků. Zejména zahraniční bojovníci totiž mnohdy po příjezdu do Sýrie a Iráku vystřízliví, když poznají, co je Islámský stát skutečně zač, a chtějí se vrátit domů.

reklama

autor: vam

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …