Islámský terorista a český korupčník. Co mají společného? Hájkův web nabízí odpověď

14.11.2014 16:10

Michal Fraiman v komentáři pro server Petra Hájka Protiproud glosoval vývoj v české politice a klíčovou roli, kterou v něm hraje americký „strýček Sam“ bažící po Temelínu a vrchní státní zástupkyně v Praze Lenka Bradáčová. Český korupčník je prý totiž náhražkou amerického strašidla jménem terorismus.

Islámský terorista a český korupčník. Co mají společného? Hájkův web nabízí odpověď
Foto: Archiv
Popisek: Andrew Schapiro

Za dost silnou kávu považuje autor nabídku pomoci s bojem proti korupci od amerického velvyslance Andrewa Schapiroa. Podle něj jde o obdobu dobře známé „internacionální pomoci". Američané se prý totiž dnes pokouší manipulovat světem prostřednictvím strašáka terorismu a strašák českého korupčníka je prý jeho menším bratříčkem.

„Stejně jako USA stvořili bubáka Teroristu, s kterým dnes úspěšně straší celý svět, zrodil se u nás takový malý český bratříček jménem Korupčník. Strach z obou bratrů má nevídanou moc. Američané, druhdy si na své svobodě tolik zakládající, i Češi, nenadálé svobody teprve užívající, se jí s `nadšením` a `dobrovolně` vzdávají, protože jen tak prý mohou být ochráněni před terorismem, potažmo korupcí. Jinak to zkrátka nejde,“ píše autor.

Porozumění pro Putina

Pod záminkou boje s terorismem Američané přimhouří oči, když tu a tam jejich bomba padne vedle, a stejně tak občané Česka tolerují, když si tu a tam někdo pobude nezákonně ve vazbě, příkladem může být Rath. V krajním případě by se prý mohlo stát, že americká strana nabídne místo pro Ratha v Guantánamu.

Fraiman začíná rozumět i ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi, který se pustil do boje s nevládními organizacemi, neboť tyto jsou často financovány z amerických zdrojů. Ostatně i Schapiro přislíbil těmto organizacím podporu, takže lze očekávat, že se skrze ně bude projevovat vliv USA.

Ostatně, např. v kauzách Ivo Rittiga figuruje Nadační fond proti korupci Karla Janečka. Tato organizace je příkladem boje s korupcí, který může ohrozit naši svobodu. Fraiman tím prý nechce říct, že by korupce neexistovala, jen varuje před omezením svobody v boji proti korupci.

„Avizované revoluční semknutí našich endžiouistů s americkými poradci, tedy spojení české závisti, malosti, zloby a pomstychtivosti s americkou paranoiou a mocichtivostí, podpořené proudem zbrusu nově natištěných dolárků představuje pro zbytky naší svobody přímo smrtící koktejl,“ uzavírá autor varující úvahu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…