Ištvan se Šlachtou se opět chystají "sdělovat obvinění". Na tyto lidi kolem Langera prý dojde nejdříve

14.10.2015 16:46

Týdeník Respekt přinesl exkluzivní informace o současných aktivitách Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. Prý lze očekávat několik obvinění. Nejdříve mají být obviněni Karel Kadlec a Radek Petrůj, oba jsou vysoce postavenými členy olomouckého policejního sboru. Obvinění podnikatele Ivana Kyselého na sebe pravděpodobně nenechá dlouho čekat.

Ištvan se Šlachtou se opět chystají "sdělovat obvinění". Na tyto lidi kolem Langera prý dojde nejdříve
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Langer

Podle týdeníku Respekt došlo k velkému posunu ve vyšetřování ovlivňování zakázek v Olomouckém kraji. A po zásahu ÚOOZ má dojít i k obvinění několika konkrétních lidí. Prvními z nich mají být náměstek krajského policejního šéfa Karel Kadlec a vedoucí olomouckého odboru hospodářské kriminality Radek Petrůj.

Dále pak policisté vyšetřují a zřejmě obviní i podnikatele Ivana Kyselého, který je blízkým spolupracovníkem Ivana Langera. Na závěr by mělo ještě dojít k obvinění olomouckého představitele Generální inspekce bezpečnostních sborů, tím by podle Respektu měl být Tomáš Uličný.

Další trestní stíhání podle dosavadních informací nemá policie v plánu. Přesto však podezření padlo na šéfa Úřadu služby kriminální policie Milana Pospíška a člena protikorupční policie Jiřího Jachy, jimž oběma policie prohledala kanceláře a jejichž jména figurují v případu. Právníka Ivana Langera obvinění zatím také nečeká.

Celý text zde

Přesto policie strávila dvacet hodin domovní prohlídkou v domě Ivana Langera a následně jej dvě hodiny vyslýchala. Langer však obvinění zatím nečelí a nebude ze své pozice advokáta vypovídat o svojí práci.

Všichni tito lidé jsou přitom podezřelí z konspirační domluvy o ovlivňování veřejných zakázek ve prospěch konkrétních firem, jména těchto společností však nejsou známá. Obvinění policisté měli údajně přikrývat případné vyšetřování těchto případů. „Mimochodem, tak se podle serveru Neovlivní dostal do případu Ivan Langer. Odposlouchávaní policisté se o něm často zmiňovali s různými odkazy, že to Langer zařídí – už dnes se zdá, že často vymyšlenými.“

Vyšetřování probíhá od začátku letošního roku, kdy v ÚOOZ došlo k propojení několika případů. „Vyšetřování některých krajských zakázek v Olomouci, vyšetřování solární elektrárny Ševětín, podezření, že na olomoucké kriminálce některé konkrétní případy nebyly prověřeny tak, jak měly,“ a další. U případu elektrárny Ševětín pracovala i advokátní kancelář, jíž je Langer společníkem. Bližší podrobnosti však známy nejsou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…