Itálie: Hoří uprchlický tábor, zaměstnanci se zatarasili

03.01.2017 14:02

V uprchlickém zařízení nedaleko Benátek bylo v noci na úterý pořádné horko. Podle informací serveru italského deníku La Repubblica se v jednom z uprchlických zařízení vzbouřili migranti, kteří dokonce zapalovali nábytek. Pracovníci tábora se pak museli zabarikádovat v místní budově a čekat na pomoc policie. Co vyvolalo novou bouři? Smrt mladé dívky z Pobřeží slonoviny.

Itálie: Hoří uprchlický tábor, zaměstnanci se zatarasili
Foto: Archiv
Popisek: Italská vlajka

Pětadvacetiletá Sandrine Bakayoko z Pobřeží slonoviny čekala, zda v Itálii dostane azyl. Nedávno se jí však udělalo špatně a potřebovala lékařskou pomoc. Uprchlíci z tábora u Benátek tvrdí, že zaměstnanci tábora zareagovali příliš pomalu, a dívka zemřela, než přijela pomoc. Běženci se rozhodli, že dají pracovníkům pocítit svůj hněv a zaměstnancům tábora nezbylo než se zabarikádovat v kanceláři a čekat na pomoc strážců zákona.

Nemocnice Piove di Sacco se proti nařčení migrantů ohradila. Pracovníci tábora prý zareagovali rychle a zdravotníci se vydali na cestu hned, jak to bylo možné. Mladou ženu našli v koupelně na zemi a okamžitě poskytli první pomoc. Dívku naložili do sanitky a odvezli ji do nemocnice, ale mladá žena bohužel cestou zemřela.

Celý článek naleznete zde.

Zpráva rozlítila uprchlíky v táboře. Začali zapalovat vybavení, které nalezli ve svých stanech. Bůh ví, jak by to dopadlo, kdyby se zaměstnanci tábora neukryli. Za poslední rok šlo už o třetí nepokoje v tomto táboře, kde je ubytováno něco přes 1000 uprchlíků. Vůbec poprvé zde však během nepokojů vzplál oheň. Běženci se bouřili proti nevyhovujícím hygienickým podmínkám, nedostatku místa a obtížným podmínkám pro život.

Nakonec se ale zaměstnancům nic nestalo, v noci  jim přišla na pomoc policie a vysvobodila je. Nedávno jmenovaný prefekt Benátek Carlo Boffi doufá, že dokáže odlehčit občanům Benátek a okolí v těžké situaci. Tíží je uprchlická krize, která podle prefekta v Itálii dosahuje exodu biblických rozměrů. Carlo Boffi má za to, že je to problém pro celou EU, a nejen pro Itálii. Zásadní problém vidí v tom, že se nedaří posílat pryč od evropských břehů neúspěšné žadatele o azyl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…