Itálie chce odpudit uprchlíky. Vysílá k nim tato VIDEA

31.07.2016 16:40

Novou kampaň vůči uprchlíkům spustila Itálie s pomocí humanitárních organizací. Snaží se přesvědčit migranty, aby nepodnikali nebezpečnou cestu přes Středozemní moře. „Nejezděte sem, zemřete,“ zní ve videích. Informuje o nich server Echo24.cz.

Itálie chce odpudit uprchlíky. Vysílá k nim tato VIDEA
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Nová kampaň nese název Informovaní migranti. Zaměřuje se především na sociální sítě Twitter a Facebook. Právě zde totiž uprchlíci shánějí informace o cestě a domlouvají se s pašeráky. Vysílána však bude i přes rádio. 

Ve videích jsou viděni uprchlíci, kteří se dostali do země úspěšně, ale cestou zažili fyzické i sexuální násilí ze strany pašeráků nebo jiných migrantů. K vidění je i 21letá žena, jež vypráví, jak ji například muž se zbraní nutil k análnímu styku. Další hovořili například o nátlaku či o hladovění.

„Jsme pyšní na všechny lidi prchající před válkou, ale nemůžeme přijmout každého,“ řekl italský ministr vnitra Angelino Alfan a celou kampaň nazval „vzkazem v láhvi“. Zároveň se hovoří o tom, že migrace je často založena na falešných očekáváních, kdy uprchlíci opustí domov a nemají jasnější představu o politické a ekonomické situaci zemí, kam se vydávají. 

Za kampaň bude vydáno v přepočtu zhruba 40,5 milionu korun. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…