Italské lodě se musí mít na pozoru. Libyjský generál nařídil jejich bombardování

04.08.2017 17:21

Generál Chalífa Haftar ovládající východ Libye nařídil bombardovat italské lodě. Ty zasahují u břehů země proti pašerákům lidí. S odvoláním na televizi al-Arabíja to uvedl server iDnes.cz.

Italské lodě se musí mít na pozoru. Libyjský generál nařídil jejich bombardování
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Do libyjských teritoriálních vod se italské lodě vydaly poté, co jejich cestu schválil ve středu italský parlament. Haftarovi se to však nelíbí a nařídil námořním základnám, aby odehnaly jakékoliv plavidlo, které vstoupí do teritoriálních vod bez svolení armády. 

Původní text ZDE.

Italské lodě podle něj narušují suverenitu Libye. Ve středu již k břehům země dorazila vojenská loď Commandante Prozini, jejíž experti mají pomoci zastavit migrační vlnu mířící na Apeninský poloostrov přes Středozemní moře. Haftar má tak pocit, že Itálie chce vyvézt uprchlickou krizi ze svého území do Libye. 

Itálie přitom reagovala na žádost o pomoc mezinárodně uznávané libyjské vlády, v jejímž čele je Faíz Sarrádž. Východ země však opanovává právě Haftar. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…