Ivan Gabal znechuceně odešel při projevu Zemana

22.02.2017 14:35

Skupina poslanců opustila sál během včerejšího Zemanova projevu ve Sněmovně. Nelíbil se jim prezidentův výrok o „přeříznutých aktivistkách“. Informoval o tom server Aktuálně.cz.

Ivan Gabal znechuceně odešel při projevu Zemana
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Podle něj ze Sněmovny během projevu odešli poslanci Ivan Gabal (KDU-ČSL), Marek Ženíšek (TOP 09), Ondřej Benešík (KDU-ČSL) a Michal Kučera (TOP 09).

Kontroverze vyvolalo Zemanovo vzpomínání na tři aktivistky z hnutí Duha, které se připoutaly ke stromům a bránily tak dřevorubcům v pokácení stromů. „Místo toho, aby je ti dřevorubci přeřízli…“ řekl Zeman a po salvě smíchu, kterou u některých poslanců vyvolal, upřesnil: „Pardon, mám tím samozřejmě na mysli ty stromy.“ Podle poslanců byl prezidentův „omyl“ nevhodný.

Celý text je ZDE

Gabal svůj odchod ze sálu vysvětluje tím, že mu Zemanův bonmot připadal nemístný. Později na Twitteru dodal, že po prohlášení se mu vybavily „holky se žlutou hvězdou na bundě“. „Je to podobně rasistické a netolerantní. Štve to proti sobě lidi za jejich názor,“ vysvětlil Gabal na serveru Aktuálně.cz.

Poslanec Benešík svůj odchod vysvětlil tím, že si potřeboval vyřídit hovor, který byl pro něj v tu chvíli důležitější a přínosnější než Zemanův projev. „Já jsem si skutečně chtěl pana prezidenta poslechnout, ale po jeho bonmotech jsem vyhodnotil, že to asi nepotřebuji úplně nutně slyšet,“ zmínil. „V té části, kterou jsem slyšel, asi řekl v podstatě všechno, co chtěl říct, a poté už začal být trochu hrubý, a to úplně nezbytně nepotřebuji slyšet,“ dodal Benešík.

„Zmínění poslanci evidentně nemají smysl pro humor. A navíc řádně neposlouchali projev pana prezidenta, což je ostuda,“ napsal Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček pro Aktuálně.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…