Ivan Langer k Prymulovi: Vláda ať žádá o důvěru. Češi, spolehněme se sami na sebe

23.10.2020 13:53

Situaci kolem rezignace ministra zdravotnictví Prymuly po jeho selhání v podobě noční návštěvy restaurace, a ještě k tomu bez roušky, okomentoval pro ParlamentníListy.cz i bývalý ministr vnitra za ODS Ivan Langer. Podle něho čelíme krizi důvěry občanů ve stát. “Držme se pravidel a spoléhejme sami na sebe,” vyzývá.

Ivan Langer k Prymulovi: Vláda ať žádá o důvěru. Češi, spolehněme se sami na sebe
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Langer

Ministr zdravotnictví Roman Prymula zřejmě odpočítává poslední hodiny v úřadu. Premiér ho vyzval k rezignaci, vybírá nástupce a odpoledne jede za prezidentem Zemanem do Lán.

Jenže současná krize není podle exministra vnitra Ivana Langera způsobena pouze tím, že Roman Prymula coby autor všech vládních zákazů všechno sám v noci porušil. 

Anketa

Prymula byl přistižen v zavřené restauraci. Má Babišova vláda odstoupit?

17%
83%
hlasovalo: 25799 lidí

“Čelíme krizi, je to zejména krize důvěry, krize důvěry občanů ve stát a ty, kdo jednají jménem státu! Stačí připomenout jen "malou domů", kterou si pod rouškou covidu chce z EU dotací v podobě 6 miliard přihrát premiér Babiš své Lovochemii. Vidíme do ztracena vedené vyšetřování ekologické katastrofy na řece Bečvě, z níž je podezřelá společnost DEZA patřící opět premiéru Babišovi,” uvádí Langer.

Podle něho vidíme chaotické, nesrozumitelné rozhodování vlády v průběhu celé covidové doby. “Je zcela na místě, aby po ukončení nouzového stavu požádala o důvěru. Ještě předtím je ale stejně tak na místě rezignace ministra zdravotnictví,” říká pro ParlamentníListy.cz. 

“Držme se pravidel, standardů a principů krizového řízení. V obtížné situaci je naše země i proto, že toto bylo (v zájmu PR premiéra) relativizováno. V čele krizového štábu stojí ministr vnitra. Není-li toho schopen on, pak musí najít zkušeného odborníka na krizové řízení,” pokračuje Langer. 

Připomíná starý slogan kampaně hnutí ANO "Jsme schopný národ, jen nás vedou nemehla". “Nevidím nikoho, kdo by byl schopen se této role ujmout. Stejně tak ale nevěřím ve "spasitele". Jeden takový samozvaný stojí v čele vlády. Výsledky vidíme, důsledky prožíváme! Je třeba se spolehnout sami na sebe, chovat se zodpovědně, ohleduplně, nepodléhat panice a zachovat si optimismus. Sice nám vládnou nemehla, ale zvládneme to!” dodává Langer pro ParlamentníListy.cz.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…