Ivan Langer napsal o svém strachu z komunistů. Dnes se může bát ještě víc

23.07.2013 10:45

Asi budeme mít první vládu, kterou podpoří komunisté, zoufal si o víkendu na Facebooku bývalý místopředseda ODS Ivan Langer. V diskusi mu následně mnozí poťouchle vzkázali, že bude koukat, až budou komunisté dokonce ve vládě. V úterý pak dal jeho obavám reálné kontury šéf komunistických poslanců Pavel Kováčik, když před jednáním s prezidentem vyjádřil názor, že hlavní je, aby se k vládě nevrátila pravice.

Ivan Langer napsal o svém strachu z komunistů. Dnes se může bát ještě víc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Langer na kongresu ODS

Bývalý místopředseda ODS a ministr vnitra na svém Facebooku čile komentuje politické dění. V neděli poznamenal na adresu Rusnokovy vlády, že si nejspíš připíše jeden z jeho pohledu nepříliš záviděníhodný primát.

„Nechci nikomu kazit nedělní atmosféru. Ale vypadá to, že od listopadu 1989 budeme mít první vládu, kterou podpoří komunisté,“ objevilo se na Langerově profilu mezi litaniemi na policisty a státní zástupce, vyšetřující jeho bývalé kolegy z poslaneckého klubu.

Jeho příspěvek rozpoutal střet značně rozporuplných názorů. Jeden z diskutujících například Langerovi vzkázal: „Asi se budete divit, až si je lidi zvolí plnohodnotně.“ Další vyjádřil názor, že „to strašení komoušema je už docela trapné“. Opačný postoj hájil například známý ostravský pravicový glosátor Radek Velička: „Kdo obhajuje komunisty, patří k nim. Tedy je dobytek,“ napsal do diskuse. V jejím závěru se nakonec znovu vyjádřil i sám Langer: „Bytostně protestuji proti zde přítomné adoraci komunistického režimu, který je ve své podstatě shodně zrůdný jako nacismus,“ napsal.

Jeho obavy, že komunisté nakonec Rusnokovu vládu podpoří, se mohou naplnit již dnes. Prezident Miloš Zeman totiž v rámci svého „kolečka“ vyjednávání s předsedy poslaneckých klubů jedná s komunistou Pavlem Kováčikem. Ten již při příchodu naznačil, že jeho strana novou vládu rozhodně neodmítá.

„Ve straně začíná převládat přístup, že hlavní je, aby se nevrátila ta bývalá pravicová koalice,“ uvedl předseda komunistických poslanců, když přicházel na jednání s prezidentem. Strana podle něj bude o podpoře Rusnokovy vládě uvažovat. „Je třeba, aby ten výsledek byl dobrý pro republiku, pro občany, pro naše firmy,“ vysvětlil Kováčik. Ve straně se podle něj o vztahu k Rusnokově vládě diskutuje, ovšem konečné stanovisko ještě přijato nebylo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…